Onkos kesä vuodenajoista parhain!? – Vieraaksi Helsingin IFK

31.05.2018

Kesäkuu alkaa perjantaina upean ja odotetun Ykkösen ottelun myötä, kun JJK saa Harjun kesäiltaan vieraakseen Helsingin IFK:n!


Vuosi sitten kesäkuussa JJK-HIFK ottelussa kapteeneina toimineet HIFK:n Esa Terävä ja JJK:n Tommi Kari kipparoivat edelleen joukkueitaan..

Perjantain kiistakumppanit kohtasivat viime kaudella Veikkausliigassa. Lopulta molemmat joukkueet tipahtivat toistaiseksi sarjaporrasta alemmaksi, mutta niin suuria muutoksia joukkueet eivät ole kokeneet, etteikö kokoonpanoista löytyisi toisilleen erityisen tuttuja taistelupareja. Viime kaudella JJK ja HIFK iskivät yhteen siis kolmessa Veikkausliigan ottelussa; kahdessa Helsingissä pelatussa ottelussa pisteet tasattiin ja Harjulla JJK koki tappion.

Kuluva Ykkösen kausi on alkanut JJK:lta tulosten valossa kehnosti. Kaikissa otteluissa, oikeastaan Klubi 04 -vierastappiota lukuun ottamatta, on kettupaidoilta kuitenkin nähty otteita, jotka paremmalla tuurilla olisivat tarjonneet JJK-faneille kauden avausvoiton. Kauden ensimmäisessä matsissa KPV:tä vastaan JJK missasi kaksi rangaistuspotkua. Kuluvan viikon maanantaina KTP:n vieraana Mikko Mannisen ensimmäisen puoliajan maali hylättiin paitsiona, hyvin kyseenalaisesti videomateriaalin perusteella, ja muutenkin JJK:lla oli ajoittain selkeä ote pelistä. Siinä pari esimerkkiä mahdollisista käännekohdista.

Tuuri on kuitenkin ansaittava sekä selittely turhaa, ja fakta on, että tällä hetkellä JJK majailee sarjataulukon hännillä. Seuraava, erityisen kutkuttava mahdollisuus, kipuamiseen kohti parempia asetelmia on onneksi perjantai-iltana, kun HIFK saapuu vieraaksi.


Vuosi sitten JJK:n silloinen päävalmentaja Juha Pasoja ja äskettäin pelaajauransa päättänyt hyökkääjälegenda Mikael Forssell tervehtivät iloisissa tunnelmissa..

Viime kauden päätteeksi HIFK koki merkittäviä muutoksia, kun legendaarisen päävalmentajan, Antti Muurisen tilalle tähtirintojen luotsiksi astui Teemu Kankkunen. Kankkunen on tuttu valmentaja HIFK-leirissä, sillä hän on toiminut aiemmin edustusjoukkueen apuvalmentajana sekä päävalmentajana A-junioreissa ja HIFK:n kakkosjoukkueessa.

HIFK:n paidassa sarjapaikan puolesta vielä viime kaudella Veikkausliigassa taistelleet suomifutiksen legendat, Mika Väyrynen ja Mikael Forssell, päättivät ripustaa nappulat naulaan. Useita tuttuja nimiä joukkueesta kuitenkin yhä löytyy, kuten hyökkääjä Pekka Sihvola ja keskikentän työmyyrä Jukka Halme. Moni muukin viime kauden avainpelaaja jäi seuraan.

HIFK onkin osoittanut kauden alussa myös kentän puolella tahtotilansa nousta takaisin pääsarjaan. Se johtaa sarjaa kolmen voiton, yhden tasapelin ja yhden tappion myötä. No, kautta on takana vasta viisi ottelua ja jäljellä 22 ottelua, joten sarjataulukosta on sen suurempia johtopäätöksiä turha vetää.


HIFK:n Pekka Sihvola johtaa Ykkösen maalipörssiä neljällä osumalla yhdessä FF Jaron Seth Paintsilin ja KPV:n Kalle Multasen kanssa.

JJK koki maanantaina KTP:n vieraana pari uutta loukkaantumista, kun Samu Suoraniemi ja Ykkösen debyytin tehnyt Vertti Lepo joutuivat jättämään kentän. Onneksi nuoret pelimiehet, kuten niin ikään viime ottelussa Ykkösen tasolla debytoineet laitapakki Jarkko Heimonen ja toppari Väinö Vehkonen, ovat osoittaneet, että JJK:n vähemmän kokeneelta osastolta materiaalin leveyttä löytyy. FF Jaroa vastaan loukkaantunut Tomi Petrescu lienee pelikuntoinen jo HIFK-ottelussa.

HIFK:ta vastaan on odotettavissa fyysinen ottelu, jossa kaksinkamppailujen voittaminen ja pään kylmänä pysyminen nousee arvoonsa. Viime kotiottelussa FF Jaroa vastaan JJK oli lepsu muutamissa erikoistilanteissa. Vastaavaan ei helsinkiläisiä vastaan varaa ole. Toisaalta varmaa on, että kettupaitojen laittaessa pallon ja jalat liikkeelle parhaalla tasollaan, tulee vierailijoille kiire.

Tervetuloa siis Harjulle seuraamaan kiihkeää Ykkösen kuudennen ottelukierroksen kohtaamista! Ennakkolippujen ostoon voit klikata sivujemme oikeassa laidassa olevan palkin kautta tai tästä: Ennakkoliput. Lisätietoa ottelutapahtumasta alla..

Ottelutapahtuman info

 • Valitettavasti JJK-HIFK ottelussa ei ole tarjolla alkoholin anniskelua! Alkoholilain muuttumisen myötä anniskelulupien hakeminen on kaupungin vastuulla. JJK on ollut aktiivinen asiassa, mutta valitettavasti Jyväskylän kaupunki ei ole vieläkään saanut hyväksyntää alkoholin tarjoilulle Harjulla. JJK tulee käymään kaupungin kanssa neuvotteluja asian aiheuttamien tappioiden kompensoimiseksi. Toki tämä ei katsojia lohduta, mutta uskomme, että perjantai-illan jalkapallo-ottelu on silti parasta paikan päällä!  
 • Kettukirppis tulee jälleen! Harjulla on myynnissä edulliseen hintaan JJK:n edellisten kausien peliasuja ja pelipaitoja. Tervetuloa siis ennen ottelua tai sen aikana nostalgisille ostoksille!


Näin hienoja paitoja oli myynnissä Kettukirppiksellä kauden 2015 PS Kemi -ottelussa..

 • Tuttuun tapaan Harjun ottelutapahtumassa on tarjolla maistuvia herkkuja niin isompaan kuin pienempäänkin nälkään. Säilyke Herttuan JJK-makkarat löytyvät kioskipisteiltä, tai voit kokeilla myös paljon positiivista palautetta saanutta juustochorizoa. Jahvan hodareita saat normaalilla tai chilinakilla. Tsinghiskhanin maistuvat gluteenittomat muikut löytyvät niin ikään kentän päädystä. Vesilinnan puoleisen päädyn kioskiluukusta voit ostaa jäätelöä!
 • Tulethan ajoissa paikalle ja varauduthan turvatarkastuksiin! Näin vältämme ruuhkat, eikä ottelun alku jää keltään näkemättä.
 • Portit aukeavat tuntia ennen ottelun alkua eli klo 17:30. Kaikista helpoimmalla pääset tietenkin, jos ostat lipun ennakkoon. Ennakkoliput ovat myös edullisempia kuin portilla myytävät liput. Ennakkolipunmyyntiin pääset tästä linkistä Ennakkoliput JJK – HIFK tai nettisivujemme oikeassa laidassa olevan Osta lippuja -painikkeen kautta. Ennakkolipunmyynti päättyy 1,5 tuntia ennen ottelun alkua eli klo 17:00.
 • Sisäänpääsy stadionille sekä lipunmyynti tapahtuu kolmelta portilta:
  1) Lippuja on saatavilla Ihantolantien pääportilla. Tällä pääportilla maksuvälineenä toimii käteisen lisäksi pankkikortti. Pääportin luota löytyy myös noudettavien lippujen piste.
  2) Ihantolantien puolelta löytyy myös toinen portti, jolla lipunmyynti tapahtuu kuitenkin vain käteisellä.
  3) Sisään pääsee myös Vesilinnan/kaupungin puoleisesta päädystä. Tälläkin portilla lipunosto onnistuu vain käteisellä. Ottelun alkamisen jälkeen lippuja voi ostaa enää vain Ihantolantien pääportilta.
 • Stadionilla ei pysäköintipaikkoja ole, vaan autot kannattaa jättää joko keskustaan tai läheisille pysäköintipaikoille.

Tervetuloa vielä kerran! Tehdään yhdessä tästä Harjun illasta ikimuistoinen ja riemukas alku kesäkuukausille!