Olli Pöyliö jatkaa Kettupaidassa

05.06.2020

Kettuleiristä kuuluu hienoja uutisia: Olli Pöyliö jatkaa JJK-paidassa myös kaudella 2020

Viime kaudeksi Kettupaitaan siirtynyt Kemijärven Pallo-55:n ja Rovaniemen Palloseuran kasvatti, 24-vuotias Olli Pöyliö on kirjoittanut JJK:n kanssa jatkosopimuksen kaudesta 2020.

RoPS:n miesten edustusjoukkue nappasi nuoren lupauksen kemijärveläisseurasta vuonna 2012 ja Veikkausliigadebyyttinsä hän pääsi tekemään kaudella 2013 ollessaan vasta 17-vuotias. Kaudella 2015 Pöyliö oli mukana voittamassa RoPS:lle historiallista Veikkausliigan hopeamitalia, kun joukkue hävisi lopulta vain pisteen verran mestaruuden vieneelle SJK:lle. Nuorten maajoukkueet läpi käyneelle ”Pölölle” kertyi kaiken kaikkiaan kolmen kauden ajan RoPS:n liigamiehistössä kausilla 2013-2015 otteluita yli 30. Alkava kausi Kakkosessa onkin miehelle sikäli erityinen, että samassa sarjassa JJK:n kanssa pelaa myös RoPS:n farmijoukkue RFA (RoPS Football Academy), jonka Kettupaidat kohtaavat lokakuussa Rovaniemellä.

Pöyliö muutti Jyväskylään 2017 saatuaan opiskelupaikan Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisestä tiedekunnasta, jossa hän opiskelee liikunnanopettajaksi. Kausi 2018 Jyväskylässä oli miehelle menestyksekäs: FC Blackbirdin riveissä Kolmosen sarjavoitto sekä talvikaudella 2018-19 Liikunnan Riemun joukkueen nostaminen takaisin Futsal-Liigaan. Kaudelle 2019 Pöyliö siirtyi punaiseen JJK-paitaan ja pääsi sen päätteeksi jälleen juhlimaan Kolmosen voittoa sekä tavoitteeksi asetettua sarjanousua Kakkoseen!

– Ensimmäisestä kaudesta Kettupaidasta jäi makee fiilis! Joukkueen kanssa päästiin yhdessä asetettuun tavoitteeseen ja etenkin kotimatsit Harjulla oli hienoja kokemuksia. Toivottavasti päästään nyt pelaamaan kaikki pelit suunnitellusti ja viemään kausi loppuun ilman ongelmia. Joukkueella on tavoitteena menestyä sarjassa ja toivon, että pääsen itse myötävaikuttamaan siihen menestykseen, Pöyliö tuumailee.

Vuonna 1995 syntynyt Pöyliö on väsymätön keskikentän moottori, jonka vahvuudet ovat erityisesti kaksinkamppailuissa sekä pelinavaamisessa.

– Pölö on viimeinen palanen meidän tämän kauden jengiin ja sopivasti juuri sen tyylinen puolustava keskikenttäpelaaja, joka meillä on ollutkin vielä etsinnässä. Me ollaan kyllä keskusteltu jatkosta jo pidempäänkin, mutta nyt saatiin vihdoin kaikki palaset loksahtamaan kohdalleen ja jatkosopimus syntyi. Meillä on hyvä paketti kasassa tulevalle kaudelle, joka on sopiva sekoitus nuoria ja nälkäisiä sekä niitä kokeneempiakin kettuja, päävalmentaja Basam Elfadl kuvailee.

JJK:n 26:sta sopimuspelaajasta 19 on JJK:n kasvatteja ja loput ovat päätyneet Jyväskylään opintojensa perässä. Videomuotoiset pelaajaesittelyt eli pelaajakortit ovat katsottavissa YouTubesta löytyvältä JJK TV -kanavalta täällä.

 

JJK kohtaa huomenna harjoitusottelussa TPV:n suljetuin ovin

JJK:n sarjaottelut käynnistyvät viikon kuluttua lauantaina 13.6. VIFK:n vieraana klo 15. Ennen sitä lauantaina 6.6. harjoitellaan vielä pelaamista, kun TPV saapuu vieraaksi Hippoksen nurmelle klo 14 alkaen.

TPV putosi viime kauden päätteeksi Ykkösestä ja hakee nyt uutta vauhtia Kakkosen B-lohkosta. Tamperelaisseuran peräsimeen pestattiin tälle kaudelle seuran oma kasvatti ja JJK-paidassa Veikkausliigaa kaudet 2012-2013 pelannut Mikko Innanen. Innasen komennuksessa joukkue onkin pelannut vakuuttavan preseasonin yltäen Kakkosen Cupin välieriin saakka. Välierässä TPV:n pudotti jatkosta Kettupaitojen kanssa samassa lohkossa alkavalla kaudella pelaava JIPPO, JJK-kasvatti Aleksis Lehtosen osumilla. TPV:n paidassa kolmatta kauttaan pelaava toppari Ardian Kovaqi on niin ikään jyväskyläläiselle jalkapalloväelle tuttu mies.

Harjoituspeli pelataan ns. suljetuin ovin eli yleisöä ei tähän otteluun oteta paikalle Hippoksen kentän katsomoiden sekä muiden yleisöpalveluiden (mm. puutteelliset käsienpesumahdollisuudet ja wc-tilat) rajallisuuden vuoksi. Haluamme etenkin nyt vallitsevan tilanteen aikana varmistaa sekä joukkueiden että katsojien turvallisuuden ja toivommekin, että kannattajat kunnioittavat seuran toivetta. JJK:n sosiaalisen median kanavat (Twitter ja Instagram) seuraavat kuitenkin ottelun kulkua tuttuun tapaan.

 

Artikkelin kuvat: Jussi Reinilä