Olisihan jo aika kauden avausvoiton! – Vieraaksi perinteikäs Pietarsaaren Jaro

20.05.2018

JJK pelaa maanantai-iltana kauden kolmannen kotiottelunsa, ja yhteensä kevään neljännen sarjaottelunsa, kun vieraaksi saapuu perinteikäs seura Pohjanmaalta, Pietarsaaren Jaro. Ottelu Harjun Stadionilla käynnistyy klo 18:30!

JJK saa maanantai-iltana vieraakseen FF Jaron Pietarsaaresta. JJK on aloittanut kautensa kahdella kotiottelulla sekä vierasottelulla Helsingissä. Ensin JJK jakoi Viitaniemen tekonurmella pelatussa kauden avauksessa pisteet Kokkolan KPV:n kanssa ottelun päätyttyä 0-0 lukuisista maalipaikoista – kahdesta rangaistuspotkusta puhumattakaan – huolimatta. Sen jälkeen JJK pelasi selvästi heikomman ottelun, kun se hävisi HJK:n reservijoukkue Klubi 04:lle vieraissa lukemin 2-1. Viikko sitten JJK pääsi ensimmäistä kertaa tällä kaudella varsinaiselle kotistadionilleen, Harjulle, ja tuloksena oli pistejako Tammisaaren EIF:n kanssa lukemin 2-2.

Positiivista on se, että molemmissa takana olevissa kotiotteluissaan JJK esiintyi isännän elkein, pirteästi ja aggressiivisesti. Huonompi puoli on se, että pisteitä plakkariin on kertynyt vain kaksi, joten tällä hetkellä JJK keikkuu Ykkösen sarjan häntäpäässä. Nyt olisi vihdoin aika kauden ensimmäisen kolmen pisteen saldon! Sitä JJK lähtee tavoittelemaan kaikin keinoin maanantai-iltana pietarsaarelaisia vastaan.

JJK:n päävalmentajistosta Mikko Manninen muistuttaa, että jo EIF:ää vastaan JJK olisi täydet kolme pistettä napannut ilman pieniä, mutta kohtalokkaita puolustuspäään virheitä.

-EIF:ää vastaan pelattiin sinänsä ehjä 90 minuuttia, että heillä ei ollut yhtään todella vaarallista maalipaikkaa. Silti he tekivät kaksi maalia, jotka me annoimme omilla virheillä, Manninen tuumii.

Helpolla voitto ei tässäkään kotiottelussa irtoa, sillä FF Jaron kokoonpanosta löytyy useita kokeneita, Veikkausliigassakin meritoituneita pelimiehiä. Tällaisia ovat muun muassa keskikentän Thomas Kula ja Jonas Emet. Kula on pelannut useita kausia Veikkausliigaa kasvattiseurassaan Jarossa sekä Vaasan Palloseurassa. Emet taas on tahkonnut pääsarjaa Jaron lisäksi Tampere Unitedissa sekä IFK Mariehamnissa. Toki myös yksi kettuperheelle erityisen tuttu pelaaja Jaro-paidasta löytyy, nimittäin hyökkääjä Sasa Jovovic. 31-vuotias serbialainen edusti viime kesänä kauden jälkimmäisen puolikkaan JJK:ta ja iski 14 ottelussa kolme maalia.


Sasa Jovovic osui viime kaudella JJK-debyytissään RoPS:ia vastaan. Tällä kertaa emme toivottavasti näe tämän miehen ilonjuhlia.

Jaron alkukausi on ollut ohjelman puolesta hankala. Joukkue on kärsinytkin tappiot sarjan kahdelle kovalle ennakkosuosikille, KPV:lle ja HIFK:lle. Toisaalta kauden avauksessaan pietarsaarelaiset osoittivat vaarallisuutensa, kun joukkue haki Helsingistä Klubi 04:ltä pisteet 0-2 voitolla – siis samasta paikasta, jossa JJK koki tappion.

Vain 20 000 asukkaan paikkakunnalta ponnistava Jaro pelasi Veikkausliigassa peräti 14 kautta putkeen vuosina 2002-2015. Viimeksi JJK ja FF Jaro ovat siis kohdanneet sarjaotteluiden merkeissä Ykkösessä kaudella 2016. Tuolloin JJK oli niskan päällä, sillä ottelut päättyivät 1-1 pistejakoon sekä JJK:n voittoihin lukemin 0-2 ja 3-1.


Tätä lisää! Patrik Alaharjula on vienyt JJK:n 1-0 johtoon EIF:ää vastaan ja sekös riemastuttaa myös Gentrit Kovaqia ja Samu Suoraniemeä.

JJK lähtee otteluun Jaroa vastaan omalla ryhmällä eli Ilves-lainapelaajia ei nähdä, kuten ei nähty viime kotiottelussakaan. Uusia loukkaantumishuolia ei ole ilmennyt, joten JJK pääsee lähtemään Jaro-otteluun samalla ryhmityksellä kuin viikko sitten.

JJK:n loukkaantuneiden listasta Mikko Mannisella on hyvää kerrottavaa. Vertti Lepo saatetaan nähdä täysipainoisesti joukkuetreeneissä jo ensi viikolla, eikä Settyslas Loutelamion, Mikko Ala-Porkkusen tai Severi Vielmankaan kohdalla puhuta enää kovin pitkästä toipumisajasta.


Harjun palveluita on uudistettu! Saatavana muun muassa Tsingiskhanin gluteenittomia muikkuja, Jahvan hodareita sekä tietenkin Säilyke Herttuan JJK-makkaraa..