Odotettu paluumuuttaja Kettupaitaan – Tapaniselle vuoden sopimus!

14.11.2013

jjk-tapaninen-palaa-kettupaitaan-medJJK sai puolustukseensa mieluisan vahvistuksen, kun Antto Tapaninen kirjoitti ensi kauden kattavan sopimuksen kasvattiseuransa kanssa. Koko aiemman peliuransa JJK:ssa pelannut ja viime kauden mikkeliläistä MP:tä edustanut Tapaninen pukee Kettupaidan jälleen päälleen iloisena.

– Mukava tulla takaisin! Tämä on nyt eräänlainen uusi alku niin itselleni kuin seurallekin. Sekin on hyvä, että saatiin asiat selviksi jo tässä vaiheessa, niin nyt voi rauhassa alkaa keskittyä täysillä jo kauteen valmistautumiseen.

Tapanisella on takanaan loistava kausi MP:ssä, joka oli aivan viime metreille asti kiinni karsintapaikassa Ykköseen. Tapaninen pelasi lähes kaikki ottelut ja teki myös kaksi maalia, joista toinen piti MP:n mukana viimeisten kierrosten nousutaistelussa.

– Hieno kausi, sain paljon vastuuta ja peliajan ja onnistumisten myötä itseluottamus nousi – ja se tietenkin ruokkii taas lisää onnistumisia. Samoin oli oikeastaan koko joukkueella.

Tapanisen pelipaikka vakiintui kauden mittaan keskuspuolustukseen ja viime viikolla mies pokkasikin Mikkelissä vahvoista otteistaan kauden parhaan pelaajan palkinnon.

– Jonkin verran pelipaikka ensin vaihteli osittain sen mukaan, miten miehiä oli kunnossa, mutta toppariksi paikka sitten vakiintui. Se myös tuntui lopulta omimmalta paikalta – topparinahan nuorempana aina pelasinkin ja JJK:n edustuksessakin edellisinä Ykkösen kausina. Junnuna olen topparikoulutuksessa ehtinyt käydä läpi niin etutopparin kuin liberonkin roolia, Tapaninen naurahtaa.

– Tykkäsin pelata topparina siksikin, että keskeltä pystyi johtamaan puolustuslinjan peliä enemmän kuin laidalta ja pääsi enemmän palloon.

Tapaninen nousikin kauden aikana yhdeksi joukkueen ehdottomista johtohahmoista.

– Melko luonnostaan se loppujen lopuksi kävi. Meillä oli aika nuori joukkue, joukkueessa ei montaa minua vanhempaa pelaajaa ollut – pyrin kaikella tekemiselläni näyttämään ammattimaisesta toiminnasta esimerkkiä nuoremmille, pelien lisäksi myös treenikentällä.

Nyt edessä on jälleen kausi nuoressa joukkueessa – toistaiseksi sopimuspelaajista vain Janne Korhonen on vuonna 1989 syntynyttä Tapanista vanhempi.

– Todella mielenkiintoinen tilanne ja itsellekin uusi rooli tässä joukkueessa kuulua kokeneempaan kaartiin – mutta viime vuonnahan tuo tuli Mikkelissä tutuksi.

Muutoksia on tapahtunut myös valmennuksessa, sillä kaudella 2012 Tapaninen vielä pelasi Juha Pasojan rinnalla puolustuksessa ja nyt Pasoja on siirtynyt valmentajaksi.

– Ihan mukavalta tuntuu lähteä Pason valmennettavaksi, tunnemme kuitenkin toisemme jo entuudestaan. Ja hänellä on takanaan pitkä ura puolustajana, varmasti hänellä riittää paljon opetettavaa ja kehityn itsekin edelleen.

– Tietääpähän senkin, että Pasolle voi vähän myös heittää kuittia, eikä tuo siitä pahastu!

Vaikka Tapaninen viihtyi MP:ssä hyvin, oli paluu kasvattiseuraan lopulta helppo valinta. Päätöstä puolsivat myös juuri aloitetut opinnot Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa.

– Takaisin JJK:hon tuleminen oli loppujen lopuksi helppo päätös. Pääsen pykälän korkeammalle sarjatasolle ja auttamaan omaa seuraani – ja myös opinnot ovat täällä. Sekin on kuitenkin tärkeää, että pelaamisen ohella pystyy myös opiskelemaan.

– Todella hyvillä fiiliksillä lähden nyt kohti ensi kautta, tulossa on mielenkiintoinen kausi kovassa Ykkösessä!