Nzeza ja Paananen jatkavat – JJK mukana Suomen Cupissa

16.12.2021

Maxime Nzeza iski Kakkosen debyyttiosumansa Närpes Kraftin verkkoon (kuva: Jussi Reinilä)

JJK:ssa on solmittu jälleen lisää jatkosopimuksia: omat kasvatit Maxime Nzeza ja Lauri Paananen jatkavat kettunutussa! Kauden 2022 viralliset pelit starttaavat uudistuneen Suomen Cupin merkeissä ensi vuoden puolella.

Vuonna 2002 syntynyt hyökkääjä Maxime Nzeza aloitti uransa FC Blackbirdin ja Komeettojen riveissä ja siirtyi Kettupaitaan kaudella 2012. Kaudella 2020 Nzeza nousi ensimmäistä kertaa mukaan JJK:n edustusjoukkueeseen pelaten debyyttikaudellaan kaiken kaikkiaan kahdeksassa Kakkosen ottelussa ja oli isossa roolissa nostamassa JJK/2 -joukkuetta Nelosesta Kolmoseen iskien kymmenen osumaa.

Päättynyt kausi oli ”Maxille” harmillisen rikkonainen, kun ensin preseasonilla joukkueen valmistautumisessa oli isoja haasteita sekä harjoitusolosuhteiden että koronan vuoksi ja kauden päästyä kunnolla vauhtiin armeijan harmaat kutsuivatkin jo nuorukaista. Otteluita kertyi lopulta Kakkosessa ja U21-miehistön mukana Kolmosessa yhteensä 11 ja myös Kakkosen debyyttimaali syntyi Harjulla kesäkuussa Närpes Kraftin verkkoon. Juuri reserviin siirtynyt Nzeza on tyytyväinen päästessään jälleen keskittymään jalkapalloon kuuden kuukauden palvelusajan jälkeen.

– Kausi 2021 oli joukkueen näkökulmasta varsin opettavainen ja hyvä kausi. Alkuhässäkästä huolimatta jokainen äijä pystyi antamaan kaikkensa joukkueen eteen niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Tämän kauden ansiosta katsojillakin on varmasti hyvä fiilis kiivetä taas Harjun katsomoihin! Omalta osaltani pelit alkoivat nousujohteisesti, mutta valitettavasti kesällä alkanut armeija katkaisi hyvin alkaneen kauden. Armeijassa lajinomainen harjoittelu on vähäistä ja koronapuitteissa täytyy tehdä saliharjoitteluakin. Viime kaudesta on kuitenkin jäänyt paljon nälkää ja tähän tulevaan lähdetäänkin isoin odotuksin ja tavoittein. Tahdon saada tehtyä itsestäni parhaan mahdollisen version ja myös avata maalihanat kunnolla!, Nzeza vakuuttaa.

Lauri Paananen (#14) debytoi edustusjoukkueessa kaudella 2020 (kuva: Jussi Reinilä)

Toinen tuore jatkosopimuspelaaja on niinikään vuonna 2002 syntynyt Lauri Paananen, joka siirtyi JJK:hon paikallisseura Jyväskylän Noususta kaudelle 2014. Paananen nappasi edustusjoukkueen debyyttikaudellaan 2020 avauskokoonpanosta paikan itselleen heti kauden avauskierroksella Vaasassa ja pelasi isoja minuutteja Nelosessa JJK/2 -joukkueessa, kunnes heinäkuussa kärsitty nilkkavamma osoittautui odotettua sitkeämmäksi pitäen keskikenttämiehen lopulta sivussa pitkälle syksyyn.

Päättyneellä kaudella ”Pate” pääsi pelaamaan vihdoin ehjän kauden ja olikin merkittävässä roolissa Kolmoseen nousseen nuoren U21-miehistön keskikentän sydämessä ja väliin jäi vain kaksi ottelua pelikiellon vuoksi. Ensi heinäkuussa on puolestaan Paanasen vuoro astua palvelukseen, mutta mies odottaa kuitenkin tulevaa kautta innolla.

– Viime kaudesta jäi ihan hyvät fiilikset. Kehityin mielestäni pelaajana ja paransin fyysisiä ominaisuuksiani kauden edetessä. Joukkueena kausi oli melko hyvä, mutta paljon on vielä myös kehitettävää. Odotukset tulevalle kaudelle on tietenkin isot! Odotan kovaa prosessia niin joukkueena kuin yksilönäkin. Tulevan kauden aikana on kyettävä joukkueena parantamaan jatkuvasti pelaamista ja nostettava sen tasoa hyvien tuloksien takaamiseksi, Paananen toteaa päättäväisenä.

Talvikausi käyntiin viikonloppuna – JJK mukana myös Suomen Cupissa

JJK on mukana uudistuneessa Suomen Cupissa kaudella 2022. Kilpailu palaa niin sanotusti juurilleen eli tulos tai ulos -formaattiin. Mukaan pääsevät kaikki kotimaiset joukkueet sarjatasosta riippumatta (myös ikämiesjoukkueet). Arvoinnoissa kullekin kierrokselle kaikki joukkueet ovat samassa korissa, joten käytännössä siis mitkä tahansa otteluparit ovat mahdollisia. Ilmoittautuminen on vielä auki, mutta tähän mennessä mukaan ilmoittautuneet joukkueet näet täältä. Lue lisää uudistuneesta Suomen Cupista osoitteesta: palloliitto.fi

JJK käynnistää talvikautensa harjoitusottelulla Kakkoseen noussutta TamU:a vastaan Vehkahallissa tulevana lauantaina 18.12.21  klo 13:15 alkaen (ovet 13:00). HUOM! Jyväskylä on koronan leviämisvaiheessa, joten sisäänpääsyyn vaaditaan koronapassi kaikilta yli 16-vuotiailta katsojilta. Vehkahalliin voidaan ottaa vähäisen katsoja-alueen vuoksi vain rajallinen määrä katsojia. Otathan koronapassisi valmiiksi esille sujuvaa sisäänpääsyä varten. Vehkahallissa on voimassa maskisuositus.