Nyt se vihdoin alkaa – JJK matkaa lauantaina IFK Mariehamnin vieraaksi

06.04.2017

harjoitukset-vehkalampi-marttinen-pyharanta-web-20170406

Veikkausliiga alkaa JJK:n osalta lauantaina IFK Mariehamnin vieraana.

Kauden 2017 ensimmäiset liigaottelut pelattiin keskiviikkona, JJK starttaa taipaleensa lauantaina klo 16 alkavassa ottelussa. JJK:ta on monissa ennusteluissa povattu sarjan häntäpäähän ja kaudesta ennakoidaan sarjanousijalle vaikeaa – heti avausottelussa vastus onkin kova, kun vieraskentällä vastassa on hallitseva Veikkausliigan mestari IFK Mariehamn.

Mestarijoukkueen riveissä on tuttuja pelaajia jo JJK:n edelliseltä liigavisiitiltä: puolustuksessa luutivat Jani Lyyski ja Kristian Kojola, kärjessä taas Aleksei Kangaskolkka. Tärkeitä palasia kultajoukkueesta on kuitenkin myös poistunut – joukkueestaan eniten maaleja iskenyt jamaikalaiskärki Dever Orgill siirtyi itävaltalaisen Wolfsberger AC:n riveihin, ykkösvahti Walter Viitala taas tanskalaiseen Viborgiin.

JJK:n päävalmentaja Juha Pasoja luotsaa laumansa hyvillä mielin tiukkaan avausmatsiin.

– Hyvähän tämä meille on, päästään nousijajoukkueena pelaamaan heti hallitsevaa mestaria vastaan, jolla on myös talven aikana hieman olleet askelmerkit hakusessa mestaruuskauden jälkeen.

– Kaikki paineethan tässä ovat IFK:lla kotikentällään – meillä on vain voitettavaa, joten siinä mielessä voimme lähteä otteluun heitä rennommin, Pasoja toteaa.

harjoitukset-vehkalampi-alku-20170406

”Onnistunut leiri”

JJK valmistautui kauteen muun muassa Kyproksen leirillä. Talven aikana sisään on ajettu uutta peliryhmitystä, kun Ykkösessä tutuksi tulleesta neljän puolustajan linjasta on siirrytty kolmen topparin alakertaan, jota keskikentän laidoilta vahvasti tuetaan puolustussuuntaan. Siirtymä ei ole tapahtunut sormia napsauttamalla, vaan sen eteen on tehty kovasti töitä läpi talven.

Leirillä ja sen tiiviillä yhteiselolla olikin suuri merkitys paitsi joukkuehengen luomisessa, myös uuden ryhmityksen lopullisessa omaksumisessa.

– Leiri oli todella onnistunut, oikeastaan aivan kaikki meni nappiin ja odotukset oikeastaan ylittyivätkin. Saatiin hyvin käytyä pelillisiä asioita läpi ja palaset alkoivat loksahdella paikoilleen. Pelaajille kuuluu kiitos siitä, että kaikki sitoutuivat hommaan täysin ja asiat menivät eteenpäin jopa enemmän mitä ennakolta odotin.

Kettupaidat myös pelasivat leirillä kaksi ottelua Kyproksen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavia joukkueita vastaan. Ensimmäisestä oli tuloksena tappio ASIL Lysille, toisesta taas voitto Othellos Athienou FC:sta Mikko Mannisen ja Toni Tahvanaisen maaleilla, kun JJK nousi toisella jaksolla takaa-ajoasemasta rinnalle ja ohi.

– Saatiin peleissä testattua opittuja asioita. Etenkin jälkimmäinen oli varsin kovatasoinen ottelu ja saatiin hienosti käännettyä tiukka peli voitoksi tappioasemasta – se oli hyvä päätös hyvälle leirille.

harjoitukset-vehkalampi-2-20170406

Tuttuja vahvistuksia

JJK:n runko on pysynyt pitkälti samana kuin viime kaudella ja joukkue vahvistui vielä viime metreillä, kun mukaan liittyi kaksi tuttua kasvoa: joukkueen viime kauden paras maalintekijä Saku Leppänen sekä FC Barcelonan kasvattama Gaël Etock, joka valloitti viime kaudella Harjun yleisön nopeasti huikealla taidollaan ja tärkeillä maaleillaan.

Leppänen palasi takaisin kasvattajaseuraansa KuPS:sta, jossa ehti viettää vain muutaman kuukauden.

– Saku tuli siinä mielessä vähän yllätyksenä, että emme enää aktiivisesti etsineet ketään keskikentälle, vaan lähinnä kärkeen. Mutta mukavaa saada tuttu pelaaja takaisin, tiedetään ainakin varmasti, mitä saadaan. Toivottavasti Saku pystyy nyt täällä ottamaan sen seuraavan askeleen, joka KuPS:ssa jäi nyt ottamatta, Pasoja toteaa.

Kärkimiehen tontille löytyi lopulta niin ikään tuttu mies, kun Etock palasi alkuviikosta Kettupaitaan vietettyään Leppäsen tavoin talven muualla.

– Sakun tavoin myös Gaëlin kohdalla tiedetään, mitä saadaan. Varsinaisestihan Gaël ei ole pelaajatyyppinä sellainen target, mitä etsittiin, mutta pystyy kuitenkin taidollaan pitämään palloa – ja ratkaisemaan pelejä.

Ylipäänsä joukkue ja peli on nyt pääkäskyttäjän mukaan hyvällä mallilla – valmiina uuden kauden alkuun.

– Muutama poissaolo lauantaille on – mutta niin on oikeastaan aina. Tällä hetkellä  Tatu (Varmanen), Verneri (Välimaa) ja Jaska (Abahassine) ovat toipilaina.

– Olo on luottavainen, asioita ei ole jäänyt tekemättä. Nyt voidaan lähteä nauttimaan siitä, että pelataan taas pääsarjassa – ilman paineita, valmiina haastamaan jokainen!

Veikkausliigan avauskierros: IFK Mariehamn – JJK, lauantaina 8.4. klo 16, Wiklöf Holding Arena.

Kaikki JJK:n vierasottelut näkyvät kaudella 2017 Revolutionissa – kaudenavausottelun kisastudio alakerrassa ravintola Helmen puolella klo 15:30 alkaen. Tervetuloa!

revo-ifkm-jjk-kisastudio-08042017