Nyt se taas alkaa – Liigacup! JJK:lla ensimmäisenä vastassa KuPS Seinäjoella

20.01.2012

Odotus on ohi ja edessä on jälleen taistelua pisteistä, kun Liigacup pyörähtää käyntiin JJK:n kannalta mitä makoisimmalla ottelulla: vastaan asettuu aina rakas vastustaja KuPS. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Seinäjoella Wallsport Areenalla kello 14.40 alkaen. 

 

JJK:n mukana ovat testipelaajat Albin Granlund ja Johannes Laaksonen. Granlund on pelipaikaltaan laitapuolustaja, Laaksonen taas pelaa keskikentän keskustassa.

 

Särkkä: ”Hyvä, että Liigacup taas alkaa!” 

 

JJK:n valmentaja Jori Särkkä on tyytyväinen Liigacupin alkamiseen.

 

– Harjoitusottelut on nyt pelattu ja  jälleen lähdetään hakemaan pisteitä, kokoonpanokin tulee olemaan sen mukainen. Liigacup on hyvä ja tärkeä osa kevättä, koska sen myötä tulee sarja panoksellisia otteluita, joissa pelataan pisteistä yleisön edessä. Tunnelma on ihan erilainen kuin harjoitusotteluissa, Särkkä toteaa.

 

Viime vuonna vastaavassa ottelussa päädyttiin värikkäiden vaiheiden ja vauhdikkaiden käänteiden jälkeen pistejakoon lukemin 4-4. Särkkä odottaakin jälleen aktiivista peliä.

 

– Nämä ovat myös otteluita, joissa pelaajat lähtevät pelaamaan paikastaan kentällä liigakautta ajatellen ja kun mukana on myös testipelaajia, haluaa jokainen pelaaja varmasti näyttää parastaan. Jokaiselle pelaajalle tämä on näytönpaikka ja tämä varmasti näkyy myös tänään aktiivisena pelinä, tuskin kumpikaan joukkue lähtee kyttäilemään.

 

JJK lähtee otteluun tapansa mukaan omaan peliinsä keskittyen, mutta KuPS on kuitenkin vastustajana omalla tavallaan erityinen.

 

– Kyllähän siinä aina on omanlaisensa erilainen säväys, kun KuPS tulee vastaan. Ja molemmat tuntevat toistensa metkut, Särkkä naurahtaa.

 

– Omaa peliämme me silti lähdemme pelaamaan ja siihen keskitytään, kuten aina.

 

Kyseessä on JJK:n kotiottelu, joka kuitenkin olosuhteiden pakosta pelataan Seinäjoen Wallsport Areenalla. 

 

– Fanien kannalta on harmi, ettemme pääse pelaamaan Jyväskylässä. Varmasti monelta kiinnostuneelta jää sen takia tämäkin peli näkemättä. Toisaalta joukkueen sisällä keskitytään nyt tiiviisti itse peliin ja ovathan olosuhteet Seinäjoella aivan erinomaiset.

 

 

Samassa alkulohkossa myös VPS ja FF Jaro

 

Kauden 2012 Liigacupissa on kolme neljän joukkueen alkolohkoa, joista JJK-pelaa lohkossa 3. Muut lohkon joukkueet ovat KuPS, VPS ja FF Jaro. Lohkossa 1 pelaavat Inter, TPS, IFK Mariehamn ja Haka, lohkossa 2 taas HJK, FC Honka, FC Lahti ja MyPa.

 

Lohkovaiheen jälkeen pelataan pudotuspelivaihe. Puolivälierien otteluparit pelataan seuraavasti:

Ottelu 1: lohkon 1 voittaja – 2. paras lohkokolmonen
Ottelu 2: lohkon 2 voittaja – paras lohkokolmonen
Ottelu 3: lohkon 3 voittaja – lohkon 1 kakkonen
Ottelu 4: lohkon 2 kakkonen – lohkon 3 kakkonen

 

Puolivälierät pelataan 21.3. ja välierät 28.3. Finaali pelataan 4.4.

 

 

 

Kaikki JJK:n Liigacupin alkolohkon ottelut:

 

Perjantai 20.1. klo 14.40 JJK – KuPS, Wallsport Areena, Seinäjoki

Lauantai 11.2. klo 16.30 JJK – VPS, Wallsport Areena, Seinäjoki

Keskiviikko 15.2. klo 18.00 FF Jaro – JJK, Tellushalli, Pietarsaari

Lauantai 18.2. klo 14.00 KuPS – JJK, Kuopiohalli, Kuopio

Keskiviikko 7.3. klo. 16.00 JJK – FF Jaro, Vehkalampi

Lauantai 10.3. klo 14.30 VPS – JJK, Botniahalli, Vaasa

 

 

 

TM