Nooa Laine siirtyy HJK:hon

08.04.2019

Vuonna 2002 syntynyt Nooa Laine ottaa urallaan seuraavan askeleen ja lähtee kettuleiristä HJK:n riveihin.

Syksyllä 17 vuotta täyttävä kettukasvatti Nooa Laine on viimeisten kahden kauden aikana ehtinyt esiintyä kaikissa JJK:n joukkueissa C-nuorista edustusjoukkueeseen ja säväyttänyt kettukannattajia kypsällä ja monipuolisella pelaamisellaan. Jo vuonna 2008 kettuperheeseen liittynyt Laine on siis käynyt JJK:ssa 10 vuodessa läpi polun Kortteliliigasta edustusjoukkueeseen ja ehtinyt välillä edustaa hetken aikaa myös Komeettoja ja Blackbirdia.

– Nooa on kehittynyt paljon parin viime kauden aikana ja kuuluu niihin pelaajiin, joille emme enää pysty tarjoamaan riittävän kehittävää ympäristöä. Hänen on nyt hyvä aika siirtyä kohti kovempia haasteita, toteaa JJK:n päävalmentaja Basam Elfadl.

Laine kiinnosti debyyttikaudellaan Miesten Ykkösessä myös mediaa

Laine nousi B-nuorten mukaan kesällä 2017 ja oli jo C-juniori-ikäisenä joukkueessa tärkeässä roolissa, kun JJK jyräsi dominoivilla otteilla ilman tappioita B-nuorten Ykkösen oman lohkonsa voittoon syyskaudella 2017. Tuolloin B-nuoria valmensi Mikko Manninen yhdessä juuri Elfadln kanssa.

– JJK:ssa on ollut aina helppo siirtyä uuteen joukkueeseen, aina on otettu hyvin vastaan. Syksy 2017 B-junnuissa oli erityisen hieno ja tuntuu, että kehityin sen syyskauden aikana tosi paljon, Laine itse toteaa.

Samana syksynä Laineen otteita saatiin ihastella kotikaupungissa myös maajoukkueen paidassa, kun Suomi kohtasi Jyväskylässä Pohjois-Irlannin kahteen otteeseen. Laine onkin kuulunut ikäluokkansa maajoukkueen rinkiin aivan sen alusta asti.

Laine kuului avauskokoonpanoon Suomen maajoukkueen paidassa Viitaniemessä pelatussa U16-maaottelussa syyskuussa 2017

Kaudella 2018 huippulupaus nousi B-junnuista suoraan edustusjoukkueen mukaan ja debytoikin Miesten Ykkösessä jo kauden toisella kierroksella vierasottelussa Klubi 04:n vieraana. Kaiken kaikkiaan Ykkösessä tilille kertyi 15 ottelua, joissa aukesi myös maalitili miesten peleissä: Laine niittasi komean laukauksen AC Oulun verkkoon kesäkuussa. Syksyn mittaan esiintymisiä tuli myös Villikettujen riveissä Kolmosessa.
Lahjakas ja kunnianhimoinen nuori pelaaja on ollut useammankin seuran kiikarissa jo jonkin aikaa ja lopulta valinta kohdistui HJK:hon.

– HJK:lla on mulle selkeä suunnitelma tuleville vuosille, miten kehityn tästä eteenpäin ja siksi se tuntuu hyvälle valinnalle. Siellä on myös tuttuja jo valmiiksi ja senkin takia tuntuu helpolta lähteä sinne.

Yksi tutuista on HJK:n talenttivalmentaja Jarkko Jokiranta sekä talenttipelaajien fyysisestä valmennuksesta vastaava Niklas Virtanen, jotka ovat valmentaneet Lainetta jo JJK:ssa. Laine onkin jo toinen lyhyen ajan sisään helsinkiläisorganisaatioon siirtyvä talentti vuonna 2001 syntyneen Väinö Vehkosen siirryttyä HJK:n riveihin jo aiemmin talvella.

– Suuret kiitokset kaikille valmentajille, jotka mua on JJK:ssa valmentaneet. Ja tietenkin pelikavereille!

Kettu-ura pakettiin B-nuorten karsinnoissa

Laine on pelannut vielä kevättalven B-nuorten mukana SM-karsinnoissa ja karsintaottelut jäivät siis tältä osin Laineen viimeisiksi Kettupaidassa. JJK lunasti sunnuntaina jatkokarsinnassa lopulta paikkansa SM-sarjaan.