Niklas Kauppinen ja Vertti Lepo jatkavat JJK:ssa

22.11.2019

Lisää upeita pelaajauutisia joukkuetta rakentavasta kettuleiristä: Niklas Kauppinen ja Vertti Lepo jatkavat JJK:ssa myös kaudella 2020!

JJK:n oma kasvatti, vuonna 2001 syntynyt Niklas Kauppinen on toivottu vahvistus kettujen hyökkäyspäähän kaudelle 2020. Kauppisen sopimus sisältää myös option seuraavasta kaudesta. Taitava ja terävä hyökkäyspään taistelija on iskenyt junioripeleissä komean määrän maaleja ja teki ensimmäisen sopimuksensa edustusjoukkueen kanssa syksyllä 2018, päästen tuolloin pelaamaan myös Ykköstä parin ottelun verran.

Päättynyt kausi oli miehelle ensimmäinen kokonainen kausi edustusjoukkueessa ja varsin onnistunut sellainen. Hyvänä pääpelaajana tunnettu Kauppinen viimeisteli kaiken kaikkiaan 12 osumaa, joista iso osa olikin puskumaaleja. Harjulla heinäkuussa AC BARCA:n verkkoon syntyi myös hattutemppu, joka siivitti JJK:n 6-0 -voittoon. Maalipörssin seitsemänteen sijaan oikeuttaneiden osumien lisäksi Kauppinen oli myös rakentamassa useita maaleja. Päävalmentaja Basam Elfadl on mielissään maalitykin jatkosta Kettupaidassa:

– ”Nikke” on nyt viime vuodet osoittanut suurta päättäväisyyttä ja tuli itsevarmasti sisään tähän jengiin. Onnistumiset ovat tuoneet lisää onnistumisia ja hän olikin selkeästi yksi viime kauden suurimmista onnistujista. Ensi kausi on taas uusi näytön paikka ja uskon, että Nikke on siihen valmis.

Kauppinen oli yksi niistä pelaajista, jotka jäivät joukkueeseen viime talven vaikeiden hetkien jälkeen ja sitoutui yhteiseen tavoitteeseen nostaa joukkuetta taas pikku hiljaa kohti ylempiä sarjatasoja.

– Kaudesta jäi itselle oikein hyvä fiilis, vaikka talvella ehtikin tapahtua vaikka ja mitä. Pääsimme tavoitteeseen niin joukkueen kuin itsenikin osalta ja olen tyytyväinen omiin esityksiini, vaikka tietysti parannettavaakin vielä on. Harjun hyväkuntoisella nurmella ja kotiyleisön edessä pelaaminen on aina hieno hetki, erityisesti kettukasvatille. Täytyy nostaa vielä erikseen hattua Harjun Pojille, joista osa seurasi mukana myös vieraspeleissä ja pitivät kotikatsomossa koko kauden yllä hyvää tunnelmaa, Kauppinen kiittelee.

Henkilökohtaisia tavoitteita tulevalla kaudelle Kauppinen ei ole lyönyt vielä lukkoon, mutta nuorukaisella on luonnollisesti kiikarissa ehjä kausi ja paljon peliminuutteja:

– Pyrin pelaamaan omalla hyvällä tasolla ja mahdollisimman paljon tietysti. Omat tavoitteet tulee varmasti asetettua tässä talven mittaan, kunhan päästään tauon jälkeen taas tosissaan valmistautumaan uuteen kauteen. Meillä on alla todella ammattimaisesti vedetty kausi, joten innolla ja motivoituneena lähdetään kohti seuravaa.

Lepo toivoo itselleen ehjää kautta Kakkosessa

Vuonna 2000 syntynyt, 19-vuotias keskikenttämies Vertti Lepo on toinen tuore lisäys kettumiehistöön. Vuonna 2015 paikallisseura Komeetoista Kettupaitaan siirtynyt nuori mies nousi kaudella 2018 JJK:n edustusjoukkueeseen ja pääsi tuolloin hakemaan tuntumaa niin Suomen Cupista kuin Ykkösestäkin. Reservijoukkue JJK-Villikettujen mukana Lepo pelasi 16 ottelua Kakkosessa jo kaudella 2017 ja Kolmosen debyyttikin tapahtui jo 15-vuotiaana, joten kokemusta miesten peleistä on ehtinyt kertyä jo mukavasti.

Viime keväänä kärsitty loukkaantuminen ja heinäkuussa Tikkakoskella aloitettu asepalvelus sotkivat päättyneen kauden miehen osalta täysin, mutta nyt Lepo toivoo pääsevänsä jälleen takaisin kehiin taistelemaan pisteistä.

– On hienoa päästä tekemään sopimus ensimmäisten joukossa ja nähdä, että luottoa löytyy minuun myös vähän vaikeamman henkilökohtaisen kauden jälkeen. Nyt itsellä onkin tavoitteena pysyä kunnossa ja saada mahdollisimman paljon pelejä alle. Toivottavasti Tikkakosken päässäkin pysytään ymmärtäväisenä futista kohtaan, Lepo toivoo.

Lepo joutui seuraamaan Kettupaitojen otteita käytännössä koko viime kauden katsomosta käsin kannustajan roolissa, mutta oli tyytyväinen näkemäänsä ja mainioon joukkuehenkeen.

– On ollut kiva nähdä miten hyvin kaikki tulevat toimeen keskenään niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin, eikä kenelläkään ole sellaisia suuria egoja. Olemme saamassa ensi kaudelle kasaan erittäin motivoituneen sekä yhtenäisen porukan ja meidän nuoret jätkät menevät myös koko ajan pelillisesti eteenpäin, Lepo arvioi.

Elfadl toivoo, että Lepo saa alleen ehjän treenikauden ja pääsee sitä kautta taas täysillä mukaan joukkueeseen:

– Vaikka Vertillä menikin pelien kannalta koko viime kausi ohitse, oli hän muulla tavoin joukkueen toiminnassa mukana koko kauden ja sitoutumisellaan osoitti suurta halua olla mukana JJK:n uudelleen rakentamisessa. Odotan jo sitä, että saamme nauttia Vertin otteista tulevalla kaudella kentän puolella, missä hänellä on vielä paljon annettavaa tälle joukkueelle.

Kausikortit pukin konttiin?

JJK:n kausikorttimyynti kaudelle 2020 on päässyt jo mukavaan vauhtiin. Mikäli oma korttisi on vielä hankkimatta tai tiedät jonkun, jolle se olisi kenties mieluinen joululahja niin klikkaahan itsesi ostoksille tästä

Uutena maksuvaihtoehtona kausikortille käyvät nyt myös Smartumin kulttuuri- ja liikuntasetelit sekä SmartumPay. Mikäli haluat maksaa korttisi Smartumilla, otathan yhteyttä jjk@jjk.fi