MYPA-JJK: Waari odottaa tasaista wääntöä

27.05.2012

JJK hallitsi torstaina pelitapahtumia Jaroa vastaan, mutta jäi lukuisista hyvistä maalipaikoista huolimatta 1-1 tasapeliin. Sunnuntain Kettunutut matkustavat Myllykoskelle, jossa Saviniemen stadionilla vastaan asettuu alkukauden yllättäjä MyPa.

 

JJK olisi voinut ratkaista Jaro-ottelun jo kahdenkymmenen ensimmäisen peliminuutin aikana. Heikosti liikkunut Jaro ei pystynyt juuri uhkaamaan JJK:n maalia, mutta jälleen kerran JJK antoi vastustajalle tasoitusta epäonnisen oman maalin muodossa. Ottelun lopussa otteluruuhka näkyi jo molempien joukkueiden otteissa, mutta kokonaisuutena JJK:n peliesitys oli paljon parempi kuin maanantaina Turussa.

 

Sunnuntain pelissä joukkueiden palautuminen alkuviikon peleistä on avainkysymys. MyPan käyttämä pelitapa on erittäin raskas, mutta joukkue on pystynyt kierrättämään tasaista ja laajaa materiaaliaan. JJK on puolestaan loukkaantumisten takia joutunut kuormittamaan avainpelaajiaan, mutta sunnuntaina joukkue saa sairastuvalta tuoreita jalkoja avauskokoonpanoonsa.

 

MyPan eksaktia taktiikkaa ja avauskokoonpanoa on vaikea ennakoida sillä valmentaja Toni Korkeakunnas on läpikauden kierrättänyt pelaajia pelipaikalta toiselle ja joukkue on vaihdellut neljän ja viiden pelaajan puolustuslinjan välillä. Joka tapauksessa MyPa puolustaa kapealla muodostelmalla syvällä omalla alueellaan ja pyrkii nopeisiin suunnanmuutoksiin riistojen jälkeen. Vaarallisimmat maalitilanteet MyPa luo Niko Kukan antamista erikoistilanteista. Alkukauden heikkokuntoiset kentät ovat suosineet MyPa, mutta joukkueen itseluottamus on selvästi noussut onnistumisten myötä ja joukkue pystyy tällä hetkellä kotonaan haastamaan kaikki Veikkausliiga-joukkueet. Saviniemen nihkeä nurmimatto suosii kotijoukkueen yksinkertaista pelitapaa.

 

JJK tulee hallitsemaan sunnuntain ottelussa palloa. Joukkueen täytyy pystyä pitämään hyökkäyspeli riittävän leveänä kapeasti puolustavaa ja keskikaistan tukkivaa vastustajaa vastaan. Toinen vaihtoehto on pelata palloja puolustuslinjan eteen ja siitä nopeasti linjan taakse, jonne Babatunde Wusu ehtii ennen hitaasti kääntyviä toppareita. Puolustuspelissä erityisen tärkeää on huolellinen erikoistilanteiden pelaaminen. Ottelun lähtökohdat ovat erittäin tasaiset. Todennäköisyysarvio MyPa 36%, tasapeli 28% ja JJK 36%.