MYPA-JJK: Tiukan toukokuun viimeinen rutistus!

01.06.2013

megainna_vs_ffjaro_2_191012

 

 

Toukokouun tiivis rupeama alkaa olla loppusuoralla, kun JJK matkaa sunnuntaina yhdennentoista kierroksen ottelussaan Anjalankoskelle MYPA:n vieraaksi.

 

JJK:n alkukausi ei ole sujunut toivotusti ja Kettupaidat jahtaavat edelleen avausvoittoaan kuluvan kauden Veikkausliigassa. Peliesitykset ovat olleet kuitenkin lupauksia herättäviä – viimeksi edellisessä ottelussa kuluvan viikon keskiviikkona hallitseva mestari HJK oli etenkin ensimmäisen jakson ajan vahvasti JJK:n viennissä, mutta lopulta isännät joutuivat taipumaan kahdella loppuhetkien maalilla 1-3-lukemin.

 

Helppo ilta ei kuitenkaan tule olemaan luvassa nytkään, sillä viime kaudella monet yllättänyt MYPA on jälleen osoittanut olevansa kova pala purtavaksi jokaiselle. Vaikka myllykoskelaiset hävisivät edellisellä kierroksella Rovaniemellä RoPS:lle maalein 2-1, kärkkyy Toni Korkeakunnaksen ryhmä sarjataulukon kärkipäässä.

 

MYPA:n tehomiehenä on häärinyt jälleen viime kaudelta tuttu mies: Pekka Sihvola johtaa kuudella maalillaan ja kolmella maalisyötöllään niin maalintekijätilastoa kuin tehopörssiäkin. Jyväskyläläisillekään Sihvolaa ja tämän maalivainua ei tarvitse juuri esitellä, sillä ”Peksi” iski JJK:n verkkoon edelliskaudella peräti neljä maalia.

 

Kettupaidoille taas maalinteko on ollut alkukauden suurimpia murheenkryynejä. Liigassa JJK:n tehokkaimmat ovat olleet Babatunde Wusu ja Mikko Innanen, jotka ovat iskeneet kaksi maalia mieheen.  Jo viidettä kauttaan Kettupaidassa ihastuttava Wusu on löytänyt jälleen maalivireensä – viimeksi keskiviikkona Harjulla nähtiin loistava, hallittu viimeistely ohi HJK-kapteeni Ville Wallénin. Voitokas Suomen Cupin VPS-ottelu mukaan luettuna Tunde on nyt tehnyt maalin kolmessa JJK:n neljästä viimeisimmästä ottelusta. Innasella olisi taas nyt oiva sauma iskeä kauden kolmas maalinsa entisen seuransa verkkoon – Innahan tuli JJK:hon juuri MYPA:sta kauden 2012 alla.

 

Hankalasta alusta huolimatta eivät kettuleirissä ole päät painuneet, vaan vapauttavaa avausvoittoa ja sitä kautta kurssin kääntymistä lähdetään hakemaan päättäväisesti ja omaan peliin luottaen. Takatalvisen kevään runtelemat luonnonnurmet ovat verottaneet JJK:n ja etenkin pallotaitureiden Mikko Mannisen ja Jani Virtasen peliä ja Saviniemen tekonurmen pitäisikin nyt sopia JJK:lle mainiosti. 

 

Joukkueet ovat vuosien mittaan olleet varsin tasavertaisia: JJK on voittanut kohtaamisista neljä, MYPA viisi ja kertaalleen pisteet on jaettu. Kahdesti Kettupaidat ovat poistuneet Saviniemestä kolme pistettä taskussaan ja nyt on oiva sauma napata kolmatta kertaa täysi pistepotti matkaan – ja lähteä sitten pienelle maaottelutauon suomalle hengähdystauolle!

 

 

Veikkausliigan 11. kierros: MYPA – JJK, sunnuntaina 2.6.2013 kello 18:30, Kymeenlaakson Sähkö Stadion, Anjalankoski

 

 

Aiemmat kohtaamiset Veikkausliigassa:

22.10.2012

MYPA – JJK

2 – 1

11.8.2012

JJK – MYPA

0 – 3

27.5.2012

MYPA – JJK

0 – 1

11.9.2011

JJK – MYPA

4 – 0

4.7.2011

MYPA – JJK

2 – 1

9.5.2011

JJK – MYPA

1 – 0

8.8.2010

JJK – MYPA

1 – 1

8.5.2010

MYPA – JJK

2 – 4

4.9.2009

MYPA – JJK

4 – 0

13.7.2009

JJK – MYPA

0 – 1