MYPA-JJK: Särkkä: ”Horjuttamaan MYPA:n hyvää fiilistä”

27.05.2012

JJK päättää kolmen ottelun viikkonsa vierasreissulla Kouvolaan MYPA:n vieraaksi. Härkäviikolta tähän asti tuloksina ovat 2-3-vierasvoitto TPS:sta maanantailta ja torstailta 1-1-tasapeli FF Jaron kanssa koti-Harjulla.

 

MYPA:a veikattiin monien papereissa erääksi vahvimmista putoajakandidaateista, mutta myllykoskelaiset ovat olleet eräs alkukauden suurimpia yllättäjiä keikkuen aivan kärkipäässä.

 

– Vastassa on yllättäjäjoukkue, heillä on hyvän kauden alun myötä varmasti hyvä henki joukkueessa. Nyt he pelaavat vielä kotikentällään, joten tässä on meille mielenkiintoinen haaste, tuumaa valmentaja Jori Särkkä.

 

– Me lähdetään nyt horjuttamaan sitä heidän hyvää oloaan!

 

TPS-ottelu oli JJK:lta pelillisesti melkoisen hapuileva, vaikka kaikki kolme pistettä Paavo Nurmen stadionilta mukaan lähtivätkin. Jaroa vastaan peliesitys oli jälleen parempi, vaikka tasapeliin olikin tyytyminen.

 

– Viime pelissä otettiin jälleen pelillisesti askel eteenpäin vaisummasta TPS-ottelusta. Jaroa vastaan tulos ei tietenkään miellyttänyt, mutta peli sinällään oli jälleen parempaa.

 

MYPA:n kärkimies Pekka Sihvolan alkukauden hyvästä vireestä huolimatta suurin haaste JJK:lla lienee tiedossa MYPA:n puolustuspäässä, vastaan kun asettuu kuudella päästetyllä maalillaan liigan toistaiseksi tiukin puolustus.

 

– MYPA:n vahvan puolustuksen avaaminen on toki suuri haaste. Mutta uskoakseni meillä on varsin hyvä käsitys siitä, miten se murretaan – ja miten saadaan tehtyä myös tulosta. Lähdetään pelaamaan yhtenäisesti ja yhtenäisellä peli-idealla, Särkkä toteaa.

 

Oman vivahteensa otteluun saattaa tuoda Saviniemen stadionin vanha nurmi, jolla pelataan nyt viimeistä kertaa – JJK-ottelun jälkeen stadionilla alkaa tekonurmen asennustyö. Vanha ja pitkään palvellut nurmi ei ole enää parhaimmillaan.

 

– Pomppuinen kenttä tuo varmasti oman haasteensa – mutta siihen meidän vain pitää sopeutua.

 

MYPA-ottelun jälkeen luvassa Kettupaidoilla on taukoa otteluista aina 11.6. asti, kun KuPS saapuu vierailulle Harjulle, ja joukkueella on ottelutauon aikana myös pieni kesäloma. Nyt edessä on siis viimeinen puristus ennen pientä, hyvin ansaittua hengähdystaukoa.

 

– Näin tiiviillä tahdilla pelatessa on vain inhimillistä, että vireystila ja suoritustaso hieman vaihtelee otteluiden välillä. Tästä ottelusta lähdetään hakemaan vielä hyvää fiilistä taukoa varten, tämä on se viimeinen rypistys. Kyllähän me ehdottomasti lähdetään voittoa hakemaan!

 

 

TM