Mikä on wusuri? Parhaat JJK-uudissanat palkittu

22.03.2013

Manumainen vonkale

Manumainen ilmestys?


JJK pyysi jokunen viikko takaperin seuraajiaan täydentämään kaunista äidinkieltämme JJK-johdannaisten uudissanojen muodossa.

 

Sen lisäksi että JJK-kannattajat ovat muutenkin fiksua väkeä, näyttääpä porukasta löytyvän myös aimo annos lingvistisiä kykyjä. Vastaanotimme ison joukon mahtavaa kettuhenkistä sanavarastoa ja arvovaltainen raati valitsi seuraavat kielihelmet palkittaviksi klubilahjakorteilla JJK:n kauden avausotteluun:

 

wusuri (subst.) = ruuhkasta tökätty maali, paikasta jota ei oikeastaan edes ole, eikä väliä kummalla jalalla se on tehty tai edes millä ruumiinosalla.


erzeillä (verbi) = nousta faniporukasta joukkueen maalintekijäksi, ts. edetä urallaan.


manumainen (adj.) = loistavan viekas mutta silti vaatimaton. Voidaan käyttää myös kalastusterminologiassa joko kalalajia tai viehetyyppiä kuvaamassa.


vesalaistua (verbi) = lausua mahdottomia tavoitteita ääneen ja saavuttaa ne. Pohjois-Jyväskylän slangissa myös positiivisen kylähullun synonyymi.


helmke (adj.) = ratkaiseva, lopullinen. 

 

JJK kiittää kieli poskella kaikkia osallistuneita – ketkä tunnistavat oman ehdotuksensa voittaneiden sanojen listasta, yhteystiedot tulemaan jjk@jjk.fi niin laitetaan palkintoa postiin.

 

Aurinkoista viikonloppua kaikille, pian mennään!