Mika Halonen liittyy kettuperheeseen viestintävastaavana

17.04.2018

Uusimpana nimenä JJK:n edustusjoukkueen taustavoimiin huhtikuun alussa liittyi Mika Halonen, 28. ”Haltsi” toimii kauden 2018 ajan JJK:n viestintävastaavana.

-Minulla oli myös mahdollisuus lähteä Helsinkiin Palloliitolle kesäduuneihin. Mutta toimitusjohtaja Caiuksen kanssa juteltuani oli aika nopeasti selvää, että haluan tarttua JJK:n tarjoamaan mahdollisuuteen. Olen seurannut JJK:n toimintaa tiiviisti oikeastaan vuodesta 2008, jolloin sain ajokortin ja pystyin ajelemaan kotikaupungistani Viitasaarelta Harjulle katsomaan JJK:n otteluita ja ensimmäistä nousua Veikkausliigaan. Babatunde Wusu oli silloin ihan päällikkö. Hienoa päästä nyt kehittämään itseään työntekijänä organisaatiossa, johon on jo suhde olemassa, Halonen kertoo.

Halonen on opiskellut Jyväskylän yliopistossa liikunnan yhteiskuntatieteitä keskittyen sivuaineiden kautta muun muassa viestintään. 2015 kevään Halonen vietti Newcastlessa, Englannissa, jossa vaihto-opintojen myötä tulivat tutuksi kurssit urheilujohtamisesta ja -markkinoinnista. Viimeisen vuoden ajan Haltsin kirjoituksia on voinut lukea Keskisuomalaisen urheilupalstalta. Työharjoittelun myötä tutuksi on tullut myös Keski-Suomen Valmennuskeskus, jonka johdossa toimii nykyisin entinen JJK-toppari ja JJK Junioreiden valmennuspäällikkö Matti Lähitie.

-Eivätköhän opintoni anna riittävän pohjan ollakseni mukana kehittämässä JJK:n toimintaa. Mutta vielä tärkeämpänä pidän omaa kokemustani jalkapallosta, paloa jyväskyläläiseen futikseen ja kiinnostusta oppimiseen erilaisten viestintätehtävien parissa, Halonen pohtii.

Keskisuomalainen futis onkin Haloselle tuttua, sillä hän on itse pelannut koko ikänsä alueella. Viitasaaren Jalkapalloklubin jälkeen tutuiksi ovat tulleet muun muassa Vihtavuoren Pamaus, Äänekosken Huima ja Jyväskylän Seudun Palloseura. JPS:n miesten joukkueessa Halonen on toiminut myös valmentajana. Liikunnan Riemun väreissä Haltsi on pelannut futsalia Futsal-Liigassa ja Ykkösessä sekä toiminut samalla muun muassa Riemun hallituksessa ja joukkueenjohtajana.

-Olen läheltä nähnyt, kuinka JJK on toiminut ponnahduslautana uran luomisessa niin pelaajille kuin valmentajille tai muille seuratyöntekijöille. En itsekään tiedä vielä, mitä ”isona” haluan tehdä. Toisaalta esimerkiksi valmentaminen kiehtoo. Mutta nyt annan panokseni seuralle viestintävastaavan tittelillä. Ennen kaikkea on siistiä hypätä mukaan seuraan, jossa asioita tehdään pienistä junioreista lähtien isolla sydämellä. Edustusjoukkue on kokenut monenlaisia myllerryksiä ja vaikeuksia tämän vuosikymmenen aikana, eikä helppoja aikoja eletä nytkään. Mutta mielestäni se ei ole vaikuttanut seuran tahtotilaan tehdä asioita viimeisen päälle oikein, Halonen tuumii.

-Pitää muistaa, että tämä on ensimmäinen kerta, kun hyppään vastaavaan duuniin. Joten jos pelaajilla, faneilla tai kellä tahansa on ideoita toteutettavaksi seuran markkinoinnissa tai viestinnässä, otan ajatuksia ja kysymyksiä vastaan enemmän kuin mielelläni!