Miika Mahlamäelle hieno maajoukkuedebyytti

05.05.2023
Kuva: Kalevi Hämäläinen

Suomen U16-pojat (2007 ja myöhemmin syntyneet) käynnistivät Eerikkilässä pelattavan UEFA Development -turnauksensa torstaina hienolla 2-0-voitolla Unkarista. Suomen paidassa maajoukkuedebyyttinsä pääsi tekemään JJK:n keskikenttäpelaaja, KeuPa:n kasvatti Miika Mahlamäki, joka urakoi isot minuutit avauskokoonpanossa.

Minihuuhkajat kohtaavat Eerikkilässä pelattavassa turnauksessa Unkarin lisäksi Walesin sekä Kreikan ja kyseessä on ikäluokan vuoden ensimmäiset maaottelut. Minihuuhkajien helmikuun leiri oli ensimmäinen tapahtuma, jonka joukkue veti Erkka V. Lehtolan alaisuudessa ja turnaukseen valitussa joukkueessa on Mahlamäen lisäksi mukana viisi muuta pelaajaa, jotka eivät ole aiemmin pelanneet maaotteluita. 15-vuotias Mahlamäki pelasi avauskokoonpanossa myös JJK:n edustusjoukkueessa viime viikolla Kettupaitojen kukistaessa Suomen Cupin 3. kierroksella IPS:n.

Päävalmentaja Lehtola oli ottelun jälkeen tyytyväinen sekä omiensa esitykseen että tulokseen. Peli oli ikäluokalle ensimmäinen yli puoleen vuoteen, mutta se ei näkynyt joukkueen otteissa – kentällä kävi kaikkiaan neljä debytanttia.

– Matsi oli meiltä ryhdikäs ja nuorten peliksi varsin ehjä suoritus. Onnistuimme ensimmäisellä jaksolla erinomaisesti – voitimme paljon palloja, loimme muutamia hyviä paikkoja ja teimme Unkarin pelaamisen vaikeaksi. Tauolla korostimme pojille sitä, että Unkari tekee varmasti muutoksia. He tekivät ja paransivat, mutta säilytimme johtomme, Lehtola kertoo Palloliiton tiedotteessa.

Lue koko uutinen: Palloliitto.fi

Turnauksen otteluohjelma (kaikki ottelut pelataan Eerikkilässä keinonurmikenttä 2:lla):

To 4.5. 13:00 Kreikka – Wales
To 4.5. 17:30 Suomi – Unkari

La 6.5. 13:00 Wales – Suomi
La 6.5. 17:30 Unkari – Kreikka

Ti 9.5. 10:30 Wales – Unkari
Ti 9.5. 15:00 Suomi – Kreikka

Suomen ottelut näkyvät suorana ja selostettuna Palloliiton YouTube-kanavalla. Kaikkiin turnauksen peleihin on vapaa sisäänpääsy.