Miehemme saarivaltakunnassa – ”What’s up Robert?”

02.12.2012

JJK:n loistavan yhteistyökumppanin Arkkitehtipalvelu Oy:n Jukka Hiltunen piipahti Briteissä varsin jalkapallon sävyttämällä reissulla marraskuun puolella. Muutaman Valioliiga-matsin ohessa reissun päämääränä oli tutustua Lincolnin kaupunkiin ja morjestaa siellä vaikuttavaa kettukasvatti Robert Tayloria.

JJK:lla on ilo saada julkaista Jukan kirjoitus ”Roopen” kuulumisista tuoreeltaan. Ladies and lads, here we go!

 

JJK-kasvatin hyvät otteet huomattu

JJK-kasvatin hyvät otteet on huomioitu myös käsiohjelman kuvituksessa.


”Suomen Veikkausliiga on saatu onnellisesti päätökseen, mutta monessa muussa maassa pelejä pelataan tällä hetkellä aktiivisesti. JJK:n kasvatti Robert Taylor vaikuttaa tällä hetkellä Englannissa ja paikassa nimeltä Lincoln. Lincoln sijaitsee noin 250 kilometriä Lontoosta pohjoiseen ja sieltä löytyy mm. hieno tuomiokirkko (Cathedral). Kävimme tutustumassa kaupunkiin ja ennenkaikkea kaupungin jalkapallokulttuuriin.

 

Lincoln City Football Club on perustettu 1884 ja heillä on tällä hetkellä edustusjoukkue, joka pelaa Englannin Conference National -liigaa (toim. huom: Englannin viidenneksi korkein sarjataso, jota ei kuitenkaan missään nimessä pidä aliarvioida.) Joukkueella on myös nuorten akatemia, jossa Robert on kehittymässä pelaajana seuraavalle tasolle. Englannissa tämä on hyvin yleinen tapa tehdä nuoresta miehestä edustusjoukkueen pelaaja.

JJK Rob Taylor 

Robertin jalkapallon pelaaminen on alkanut hyvin varhaisessa vaiheessa ja monesti hänet on nähty pikkupoikana Hippoksen alakerrassa ja Vehkalammella harjoittelemassa omalla ajalla hyvän ystävänsä Kuhmosen Jannen kanssa. Jannen isä Petri on valmentanut heitä ja montaa muutakin hienoa pelaajaa useamman vuoden ajan menestykkeekäästi. Vuonna 1994 syntyneiden poikien ikäryhmä on ehkä JJK:n parhaimpia ikäryhmiä, mitä Jyväskylästä on koskaan lähtenyt maailmalle.

 

Taylorin perhe muutti vuonna 2008 Englantiin ja Robert pääsi edustamaan joukkuetta nimeltä Nottingham Forest. Siitä joukkueesta ei oikein paikkaa löytynyt nuorelle pelaajan alulle, mutta heillä oli harjoituspeli Lincolnia vastaan. Robert pääsi kentälle ikävän loukkaantumisen vuoksi ja hän sai mahdollisuuden näyttää taitonsa. Ottelussa tuli paljon onnistumisia ja hetken päästä tuli kyselyjä Lincolin alle 16 vuotiaiden poikien valmentajalta. He halusivat tarjota kahden vuoden sopimusta Robertille ja niin hän päätyi nykyiseen seuraansa.

 

Englannissa pelataan jokaisella sarjatasolla Suomen talven yli, mutta onneksi Lincolnin nuorten akatemialla on lomaa joulun aikaan niin hän pääsee omien vanhempien luokse jouluksi kotiin Jyväskylään. Robertin tavoite tällä kaudella on päästä mahdollisimman paljon pelaamaan nuorten akatemiassa ja mahdollisesti myös edustusjoukkueessakin. Hän kuitenkin haluaa kehittyä joka päivä paremmaksi jalkapallon pelaajaksi, joten jos tekee kovasti töitä niin kaikki on mahdollista.

 

Lincolnin nuorten akatemian peli lauantaina (17.11.) Notts Countrya vastaan oli hyvin tyypillinen englantilainen jalkapallopeli. Kaikilla pojilla / miehillä on hyvin korkea asenne pelaamiseen ja se myös näkyi kentällä. Jokaisessa tilanteessa nuoret miehet taistelivat ja yrittivät kaikkensa ansaitakseen voiton. Valitettavasti Lincoln hävisi pelin 1-3 johtuen heidän huonosta puolustuksesta. Topparitkin varmasti osaavat pelata paremmin seuraavassa pelissä.

 

Robert pelasi ensimmäisen puoliajan vähän alempana keskikentällä ja se oli valmentajalta väärä valinta. Toinen puoliajan Robert pelasikin ns. kymppipaikkaa ja koko joukueen peli-ilme muuttui. Tilanteita luotiin ja paikkoja tasoitukseen oli ihan riittävästi. Maalit jäi kuitenkin tekemättä Lincolnilla. Aika monesti kotijoukkueen pelaajat yrittivät itse tehdä maalin, vaikka oman joukkueen pelaaja olisi ollut paremmassa paikassa. Tämä johtuu varmaankin siitä, että jokainen pelaaja haluaa pelata ”omaan pussiin”. Onneksi suomalainen Robert ei näin tehnyt vaan antoi hienon syötön joukkuekaverille ja sitä kautta he tasoittivat tilanteeksi 1-2. Robert on nuorten akatemiajoukkueen kantavia pelaajia, sillä hän antaa pääsääntöisesti kaikki vaparit, kulmapotkut ja rangaistuslaukaukset. Siitä kertoo jo paljon, että hän on tehnyt rankkareista viisi maalia kuudesta. Hänet on totuttu näkemään jo juniorivuosina enemmänkin maalin syöttäjänä kuin tekijänä.

 

Muutama viikko sitten Robertille sattui taas onnistumisia Notts Countya vastaan FA YOUTH Cupissa ja hänet nostettiin edustusjoukkueeseen. FA Cupin peli Walsall fc:ta vastaan meni Lincolnin edustusjoukkueen kannalta hyvin, sillä joukkue voitti pelin 3-2. Valitettavasti Robert ei päässyt pelaamaan, mutta sai arvokasta kokemusta tulevaisuuteen.

 

 Rob esittelee stadionia

Roope esittelee stadionia reissuporukalle.

 

Jalkapallo yhdistää niin monta asiaa, että itselleni tärkeintä oli se, että Robert ja Janne saivat vaihtaa kuulumisia pelin jälkeen. Lämmitti se ”vanhojen” kavereiden tapaaminen, että tämä täytyy kokea uudestaan.

 

Robertin ja Jannen kehitystä seurannut useamman vuoden,

Jukka Hiltunen”