Maxime Nzeza, Lauri Paananen ja Aleksi Partanen sopimuksiin edustusjoukkueen kanssa

10.01.2020

JJK on kiinnittänyt kolme lupaavaa nuorta pelaajaansa, kun Maxime Nzeza, Lauri Paananen sekä Suomen U16-maajoukkueen maalivahti Aleksi Partanen nousevat edustusjoukkueeseen. JJK käynnistää myös treeniotteluiden putkensa lauantaina, kun Vehkahallissa astelee vastaan Miesten Kakkosessa varsin vahvan viime kauden pelannut Ilves.

Vuonna 2002 syntynyt hyökkääjä Maxime Nzeza aloitti uransa FC Blackbirdin ja Komeettojen riveissä, joista nuorukainen siirtyi JJK:hon kaudelle 2012. Kovan työmoraalin ja hyvän asenteen omaava ”Maxi” on ollut vakuuttava syksyn harjoituksissa ja nousee nyt ensimmäistä kertaa B-nuorten peleistä aikuisten sarjoihin. Yhtenä osoituksena Keuruulla asuvan Nzezan määrätietoisuudesta voidaan pitää miehen pitkää matkaa harjoituksiin, jota on jo vuosien ajan kertynyt päivittäin noin 60 kilometrin verran suuntaansa. Voitontahtoinen Nzeza aiheuttaa vastustajan puolustajille päänvaivaa liikkeillään ja mainitsee erityiseksi vahvuudekseen myös nopeuden 1 vs 1 tilanteissa.

Viime kaudella B-nuorissa Nzeza pääsi pelaamaan ikäluokkansa parhaita pelaajia vastaan JJK:n saavutettua komeasti SM-sarjapaikan vuosien tauon jälkeen.

– Viime kausi ja aika B-nuorissa oli kaiken kaikkiaan opettavainen ja hyvä kokemus, vaikka matkalle mahtuikin onnistumisten lisäksi myös pettymyksiä. Erityisesti mieleeni jäi SM-jatkokarsintaottelu, jossa onnistuimme joukkueena kääntämään kovalla taistelulla tappioaseman voitoksi ja saavuttamaan ansaitun paikan SM-sarjassa. Hyvien SM-karsintojen jälkeen joukkueelle tuli kuitenkin henkisesti melko raskas kausi kovatasoisessa SM-sarjassa. Mielestäni olimme parempia mitä tulokset näyttivät ja meissä olisi ollut potentiaalia haastaa Suomen kovimpia joukkueita. Henkilökohtaisesti jaksoin kuitenkin taistella tilanteesta huolimatta ja annoin kentällä aina kaikkeni joukkueen eteen, Nzeza muistelee päättynyttä kautta.

Tuleva kausi on kärkipelaajan paikalla pääasiassa operoivalle Nzezalle ensimmäinen aikuisten sarjoissa ja mies odottaakin jo innolla mitä kausi tuo tullessaan.

– Lähden hyvillä fiiliksillä tulevaan kauteen. Haluan kehittää omia vahvuuksiani ja auttaa joukkuetta omalla tekemiselläni pääsemään tavoitteeseemme. Meillä on todella hyvä ja motivoitunut nippu äijiä ja uskon, että tästä tulee meille hyvä kausi, Nzeza arvioi.

Nzeza (#24) ja Paananen (#14) esittivät hyviä otteita joulun alla pelatussa seuran omien joukkueiden kohtaamisessa

Niin ikään vuonna 2002 syntynyt Lauri Paananen siirtyi puolestaan paikallisseura Jyväskylän Noususta Kettupaitaan kaudelle 2014. Tuleva kausi on ylemmän keskikenttäpelaajan paikalla viihtyvälle nuorukaiselle ensimmäinen sekä edustusjoukkueessa, että aikuisten sarjoissa. Viime kaudella B-nuorten SM-sarjassa pelanneen Paanasen kausi oli hieman rikkonainen kesällä kärsityn loukkaantumisen vuoksi, mutta nyt mies on jälleen valmis taistelemaan täysillä peliajasta.

– Viime kausi B-nuorissa oli itselle loukkaantumisten vuoksi varsin rikkonainen ja siksi myös hieman pettymys. Saavutimme kuitenkin tavoitteeksi asetetun SM-sarjan, joten paljon hyvääkin kaudesta tarttui mukaan, Paananen tuumailee.

Pienikokoinen ja sitkeä ”Pate” ei kumartele kentällä ketään ja riistää pallon kookkaammiltakin kavereilta. Paanasen vahvuuksia kentällä ovat lisäksi pallotekniikka, linjojen murtaminen syötöillä sekä juoksuvoimaisuus.

– Odotan innolla tulevaa kautta ja sitä, että pääsen auttamaan joukkuetta voittamaan ja saavuttamaan asetetut tavoitteet. Itselleni on suuri kunnia päästä pukemaan edustusjoukkueen paita päälle ja tehdä töitä kovien pelaajien kanssa. Ensi kaudella odotan vahvoja esityksiä koko joukkueelta ja sen myötä myös niitä voittoja, Paananen ennakoi.

Kaksikko on vakuuttanut päävalmentaja Basam Elfadlin syksyn treeneissä tekemisellään ja uskookin, että heillä on seuralle vielä paljon annettavaa tulevaisuudessa:

– Maxi ja Pate ovat molemmat nälkäisiä ja intohimolla futikseen suhtautuvia nuoria miehiä. Vaikka kokemusta miesten peleistä ei juuri ole, treenikentällä he ovat kuitenkin osoittaneet, että pysyvät hyvin vauhdissa mukana. Uskon myös, että he ovat tuleviksi vuosiksi seuralle sillä tavalla ns. villejä kortteja, että heidän potentiaaliaan ei ole vielä läheskään ulosmitattu.

15-vuotias Partanen kuuluu Suomen lupaavimpiin maalivahteihin

Kolmas kiinnitys Kettupaitaan tulevalle kaudelle on huippulupaava, vuonna 2004 syntynyt maalivahti Aleksi Partanen. Partanen on kotoisin Äänekoskelta ja aloittikin uransa Huiman paidassa pelaten ensimmäiset vuodet pääasiassa kenttäpelaajan paikalla. JJK:n nuorukainen siirtyi virallisesti syksyllä 2016 ja on myös pelannut samanaikaisesti molemmissa seuroissa kaksoisedustuksella.

Suomen U16 (2004) maajoukkueen vakiokalustoon kuuluva Partanen on yksi Suomen lupaavimmista torjujista ja tehty sopimus on Kettuseuralle erittäin tervetullut uutinen, sillä miehen otteet ovat herättäneet kiinnostusta jo ulkomaitakin myöten. Vasta 15-vuotias ja 183cm pituinen Partanen on aktiivinen ja ulottuva maalivahti, joka kykenee näyttäviinkin torjuntoihin.

– Vahvuuksiani pelaajana ovat jalalla pelaaminen sekä pelinavaaminen ja siihen liittyvä rohkeus, Partanen arvioi.

Maajoukkueessa pääasiassa ykkösvahdin paikan ottaneen Partasen torjuessa päättyneellä kaudella Suomi nappasi voiton jokaisesta pelatusta pelistä lukuunottamatta lokakuussa pelattua Saksa-kamppailua, jossa mies joutui tulemaan vaihtoon jo ottelun alkupuolella loukattuaan kättään yhteentörmäyksessä saksalaispelaajan kanssa.

– Maajoukkueessa pelaaminen on tuonut minulle runsaasti kokemusta ja kehittänyt minua paljon pelaajana. Tavoitteenani on kuitenkin pelata jalkapalloa tulevaisuudessa ammatikseni ulkomailla sekä tietysti edustaa Huuhkajia, joten on mahtavaa päästä pelaamaan näitä kansainvälisiä pelejä ja nähdä oma tasonsa huippumaita vastaan.

Päättyneellä kaudella C-juniori-ikäinen Partanen pääsi maaotteluiden ja oman ikäluokkansa sarjaotteluiden lisäksi haistelemaan myös B-nuorten SM-sarjan otteluita parin ottelun verran.

–   Omalta osaltani olen tyytyväinen viime kauteen. Tottakai jäi vähän harmittamaan, ettemme päässeet Kai Pahlman -lopputurnaukseen, mutta olen siitä huolimatta tyytyväinen joukkueeni esityksiin. Syksyllä pääsin vielä debytoimaan B-nuorten SM-sarjassa vierasottelussa HJK:ta vastaan, se oli kyllä hieno hetki.

Kesällä Jyväskylään muuttava Partanen harjoittelee määrätietoisesti ja on valmis antamaan joukkueelle kaikkensa.

– Olen todella hyvin mielin mukana JJK:n edustusjoukkueessa ja uskon tämän olevan paras ympäristö kehittyä pelaajana. Nyt odotan innolla tulevaa kautta edustusjoukkueessa sekä tulevia B-nuorten SM-karsintoja, joissa olen enemmän kuin valmis auttamaan joukkuettani parhaimpani mukaan saavuttamaan jälleen sarjapaikka Suomen kovimpien joukossa.

Elfadl on enemmän kuin tyytyväinen Partasen kaksivuotisesta pelaajasopimuksesta.

– Aleksi on tämän hetken junioritoimintamme kirkkaimpia tähtiä ja on tullut nuoresta iästään huolimatta erittäin vahvasti sisään edustusjoukkueen treeniryhmään. Hänen otteensa ovat olleet alusta asti todella vakuuttavia ja tulevat vuodet näyttävät mihin asti hän vielä yltääkään, sillä tällä hetkellä katto on todella korkealla, Elfadl maalailee.

Artikkelin kuvat: H. Stier / HESTI.FI

JJK aloittaa tulevan kauden harjoitusottelunsa huomenna lauantaina Vehkahallissa, kun vieraaksi saapuu varsin vahvan kauden nuorella joukkueella Kakkosessa pelannut Ilveksen kakkosjoukkue. Kamppailu alkaa noin klo 16:30 ja otteluun on vapaa pääsy.

JJK:n sovitut harjoitusottelut:

la 11.1.2020  klo 16:30   JJK – Ilves II  (Vehkahalli, Jyväskylä)

su 19.1.2020  klo 12:00   JJK – MP  (Vehkahalli,  Jyväskylä)

la 25.1.2020  klo 16:00   JJK – MiPK   (Vehkahalli, Jyväskylä)

Harjoitusotteluihin vapaa pääsy. Muutokset mahdollisia.

JJK ei osallistu Suomen Cupiin kaudella 2020.