Matti Lähitie ja Kari Vatanen nimetty JJK:n Hall of Fameen

24.06.2019

JJK haluaa huomioida seuran eteen vuosien aikana ansiokkaasti ja suurella kettusydämellä toimineita henkilöitä. JJK:n ”Hall of Fame” maininnan saava henkilö on voinut toimia seurassa monenlaisessa roolissa, esim. pelaajana, valmentajana, muuna joukkue- ja seuratoimihenkilönä tai talkoolaisena.

Ensimmäiset Hall of Fame –nimeämiset julkistettiin Harjulla pelatussa tämän kauden ensimmäisessä kotiottelussa 31.5. ja lisää nimiä julkistetaan kauden mittaan kotiotteluiden yhteydessä. Seuralegendojen nimet löytyvät jatkossa myös JJK:n verkkosivuilta omasta osiostaan täältä.

Viimeisimpänä tämän kunnian saivat seuraavat kaksi seuralegendaa:

 

Matti ”Masse” Lähitie

Nuorten maajoukkueet läpi käynyt ja kolmen eri seuran riveissä aiemmin Veikkausliigaa pelannut Matti ”Masse” Lähitie saapui Jyväskylään opiskeluiden perässä kaupungin suurimman futisbuumin kynnyksellä juuri Kakkosesta Ykköseen nousseen JJK:n riveihin kaudelle 2007. Kaksi kautta myöhemmin Masse pääsikin jo juhlimaan keskisuomalaisittain historiallista liiganousua ja pelasi Kettupaidassa myös sen kaksi ensimmäistä Veikkausliigakautta ennen kuin tie vei toiseen nousujohteiseen futiskaupunkiin Seinäjoelle.

SJK:n riveissä Lähitie ehti niin ikään nähdä useammankin sarjanousun ja juhlia myös Veikkausliigan hopeamitalia ennen kuin miehen tie vei jälleen takaisin Jyväskylään ja kettuleiriin, tällä kertaa kaksoisrooliin:  JJK Junioreiden valmennuspäälliköksi sekä takaisin Veikkausliigaan nousua tavoitelleen varsin nuorentuneen joukkueen miehistöön kaudelle 2015. Kauden 2016 päätteeksi Lähitie juhli jo kolmatta kertaa liiganousua, kun nuori kettulauma palasi takaisin pääsarjatasolle kolmen Ykkösessä vietetyn vuoden jälkeen. Kauden 2017 päättyessä valmentajana itseään suurella innolla ja määrätietoisuudella kehittänyt Lähitie ripusti nappulat naulaan ja siirtyi JJK:sta uusien haasteiden pariin Palloliiton Keski-Suomen valmennuskeskuksen päälliköksi ja nyt edessä onkin jälleen yksi askel uralla eteenpäin tuoreena Palloliiton valtakunnallisena koulutuspäällikkönä!

– Parhaana henkilökohtaisena muistona JJK:sta on itselläni molemmat Kettupaidassa saavutetut Veikkausliiganousut ja erityisesti se ensimmäinen, jota juhlittiin kauden 2008 päätteeksi, Lähitie muistelee.

 

Kari ”Kane” Vatanen

JJK:ssa ja koko Jyväskylässä kaikkien hyvin tuntema ja seuran taipaletta alusta saakka uskollisesti niin fanin kuin talkoolaisenkin näkökulmasta seurannut, todellinen Kettukannattaja isolla K:lla, Kari ”Kane” Vatanen on luonnollinen valinta seuran Hall of Fameen.

Vatanen on kulkenut JJK:n mukana niin ylä kuin alamäet aina Kakkosesta Veikkausliigaan ja Europelireissuille saakka ja on ollut tuttu ja äänekäskin näky myös seuran reservijoukkueen sekä nuorten otteluissa. Suurella Kettusydämellä toimivan Kanen käsivartta komistaa myös kettutatuointi. Vatanen on toiminut useamman vuoden ajan niin JJK:n kuin muidenkin jyväskyläläisseurojen luottotalkoolaisena ja on aina valmis antamaan oman pyyteettömän panoksensa paikallisille urheiluseuroille.  Mieluisimpia muistoja kysyttäessä miehelle iskee runsauden pula:

–  Hienoja muistoja on niin paljon! Pronssimitali ja europelit olivat aivan mahtavia hetkiä ja tietysti molemmat Veikkausliiganousut. Minulle on jäänyt erityisesti mieleen tämä viimeisin liiganousu 2016, kun sinne noustiin oman kylän pojista kasatulla nuorella joukkueella, sellainen on lähellä minun sydäntäni.

 

Hall of Fameen nimetyt henkilöt palkittiin JJK:n ikikausikorteilla. Onnittelut vielä ja kiitokset seuran eteen tehdystä työstä!

Onko sinulla mielessä sellainen henkilö/henkilöitä, jotka olisivat ansainneet tämän huomionosoituksen? Lähetä oma ehdotuksesi perusteluineen osoitteeseen jjk(at)jjk.fi

 

Artikkelin kuvat: Mari Nokelainen