Martosen tilinpäätös tiukasta kaudenavausviikosta

29.04.2013

jjk-fclahti_pinkkien_kettujen_rinki_280413

 

 

JJK:n kausi 2013 alkoi tiukasti, kun viikon sisään pelattiin kolme ottelua: liigakausi alkoi toissasunnuntaina Maarianhaminassa, torstaina oli vuoro avata Suomen Cup Karjaalla ja rupeaman kruunasi sunnuntainen kotikauden avaus FC Lahtea vastaan. Saldona avausrykäisystä on kaksi liigatasuria ja jatkopaikka Cupissa. Päävalmentaja Kari Martonen on verrattain tyytyväinen tuloksiin.

 

– Ihan tyydyttävä kaudenavaus. Veikkausliigan osalta kaksi tasapeliä ja Cupissa jatkopaikka – vaikka nyt pitkän kaavan mukaan tulikin.

 

– Oli tietenkin myös todella iso juttu meille, että päästiin pitkästä, pitkästä aikaa pelaamaan kotiyleisön edessä Harjulla. Olen tyytyväinen toisen jakson peli-ilmeeseen sunnuntaina, se lupaa hyvää tulevaa ajatellen.

 

JJK:lla ehti tiukan tiukan avausviikon aikana olla myös poissaoloja melkoisesti.

 

– Joukkueessa on jyllännyt vatsatautia, se piti pelaajia sivussa etenkin torstaisesta Cupin pelistä – sotkeehan tuollainen hieman aina suunnitelmia. Mutta kokonaisuudessaan ihan positiivinen avaus tälle kaudelle.

 

IFK:ta vastaan JJK teki komean nousun tappioasemasta rinnalle ja ohi ja oli viimeiseen asti kiinni ensimmäisessä vierasvoitossaan Maarianhaminasta. IFK kuitenkin tuli tasoihin juuri varsinaisen peliajan päättyessä.

 

– Enää se ei harmita aivan niin paljon, kun on hetki aikaa kulunut, naurahtaa Martonen.

 

– Sen jälkeen on myös nähnyt IFK:n otteita muita vastaan – kovia tuloksia. Ja eihän vieraspeli Maarianhaminassa ole koskaan helppo yhdellekään joukkueelle, joten siinä mielessä pitää olla tyytyväinen tuohon pisteeseen.

 

 

2013-04-25_bk-46-jjk_aluillaan

    Aurinkoiselta ja tuuliselta Karjaalta täyden iltapuhteen jälkeen toivottu tulos – jatkopaikka.

 

 

 

Viljalan näytönpaikka

 

Eräs miehistä avauspisteen takana oli JJK:n nuori maalivahti Ville Viljala, joka sai komennuksen maalille Janne Korhosen kärsiessä lievää lihasvammaa. Viime kauden päätöskierroksella debyyttinsä tehnyt Viljala oli saarella maalissa uransa toisessa liigaottelussa ja on osoittanut olevansa maalilla mies paikallaan. IFK:lle aukesi loistava maalipaikka vielä tasoituksen jälkeenkin, mutta Viljalan komea torjunta piti lukemat tasassa. Myös kahdessa seuraavassa Viljala on tehnyt todella tärkeät torjunnat – ja pitänyt maalissaan nollat.

 

– Totta kai on hienoa, että olemme pystyneet nyt kahdessa ottelussa pitämään nollat omassa päässä – ja tietenkin iso kiitos siitä kuuluu viimeisenä lukkona maalissa olleelle Villelle. Hän on ottanut kehityksessään selkeästi ison askelen eteenpäin. Tämä näkyy siinäkin, miten muut pelaajat luottavat häneen kentällä.

 

– Villelle tuli hyvä sauma osoittaa, että hän pystyy todella kilpailemaan avauspaikasta. Hän on nyt osoittanut, että hänessä on aineksia olla ykkösvahti Veikkausliigassa, toteaa Martonen.

 

 

jjk-fclahti_ville_vs_tommi_280413

    Kettukasvatit vastakkain – Viljala vei tällä kertaa pidemmän korren. 

 

 

Yhtenäisempi, kehittyvä kettulauma

 

Suuressa roolissa nollapeleissä on myös koko joukkueen yhtenäinen puolustuspelaaminen, joka on niinikään ottanut viime kauteen nähden ison askelen eteenpäin.

 

– Joukkuepelaamisemme on ollut nyt selvästi tiiviimpää ja selkeämpää kuin edelliskaudella. Kauden ensimmäiset pelit ovat aina melkoista vääntöä muun muassa kenttien kunnosta johtuen – niin ne ovat olleet tänä vuonnakin.

 

– Kevään peleissä kaksinkamppailut korostuvat entisestään. Kaksinkamppailupelissä on oltava vahva ja vietävä ne kamppailut – se on ehdoton edellytys halutun tuloksen saamiselle.

 

Puolustuspelaaminen JJK:lla onkin toiminut – seuraavaksi listalla on hyökkäyspelaamisen ja maalinteon loksahtaminen kohdalleen.

 

– Mitä pidemmälle kausi etenee, sitä paremmaksi käy meidän pelimme, sanoo Martonen varmasti.

 

Kyllä se meidän oma tapamme pelata löytyy esiin kauden edetessä!

 

 

jjk-fclahti_ilmataistelu_280413

    Keväistä kaksinkamppailua – tällä kertaa ilmatilan herruudesta.

 

 

Seuraavaksi uuntana Turku – jälleen kerran 

 

Seuraava etappi Kettupaidoilla on tulevana sunnuntaina Turussa, kun 5.5. vastaan asettuu TPS – jo neljättä kertaa kuluvana vuonna. Joukkueet ottivat toisistaan mittaa jo Liigacupissa, jossa TPS vei yhdellä maalilla nimiinsä alkulohko-ottelut ja JJK puolestaan pudotti isäntänsä rangaistuspotkuilla välierässä. Martsikin toteaa, että TPS on ehtinyt jo tulla tutuksi. 

 

– Niin, tässä on jo kolmesti ehditty kohdata, joten onhan sitä jo aika hyvä kuva joukkueesta syntynyt!

 

– TPS tulee varmasti olemaan jälleen ensi kaudella varsin korkealla sarjataulukossa. Heillä on tiivis, hyvin yhteen pelaava joukkue. 

 

Kaiken kaikkiaan JJK on reissannut Turkuun kuluvan vuoden aikana jo neljä kertaa. Viidettä kertaa Martonen odottaa hyvillä mielin. 

 

– Hyvillä mielin lähdetään matkaan! On hienoa lähteä haastamaan jälleen TPS.

 

 

 

Markkaselle harmillinen huili

 

Huimassa vireessä talvi- ja kevätkauden mittaan ollut Eero Markkanen joutui Maarianhaminassa tulemaan vaihtoon kipeän reitensä pakottamana. Markkasen tilannetta on vielä kuluneen viikonlopun mittaan tutkittu ja nuorella kärkimiehellä on edessään näillä näkymin vähintään puolentoista kuukauden lepo reidestä löytyneen repeämän takia. Martonen on nuoren tehomiehensä loukkaantumisesta luonnollisesti harmissaan.

 

– Tietenkin todella harmillista, että Eero joutuu nyt sivuun – harmittavaan paikkaan tulee hänelle noinkin pitkä tauko, Martonen harmittelee.

 

– Toisaalta loukkaantumisriski kuuluu jalkapalloon. Kovimmat pelaajat palaavat loukkaantumisten jälkeen kentälle entistä vahvempina – niin varmasti Eerokin.

 

Lihasvammat ovat luonteeltaan siinä mielessä harmillisia, että niistä toipumista täyteen pelikuntoon on vaikea ennustaa – toipuminen saattaa sujua ennakoitua nopeammin, mutta myös takapakit ovat mahdollisia. Markkasellakin on nyt edessään kuntoutus, jonka aikana kärsivällisyys on valttia.

 

– Eeron on nyt vain maltettava tehdä töitä ja edettävä rauhassa kuntoutumisen ehdoilla – ja sitten palattava kentälle henkisesti entistä vahvempana!

 

 

ifk-jjk_kentalle_menossa_2013-04-21-4407

    Markkanen avasi kauden saarella – huililta taas takaisin entistä parempana!