Martonen vaatii täydellistä keskittymistä koko 90 minuuttiin

28.09.2011

22-grubon-tykki-puhuu

JJK:n ja TPS:n tämäniltaisen kohtaamisen panoksista on puhuttu riittävästi – tuskin ne epäselviä olisivat kenellekään olleet muutenkaan. Päävalmentaja Kari Martonen huomauttaa lisäksi, ettei TPS-peli ole tässä vaiheessa kautta hirveän erilainen muihin nähden. Jokaisessa pelataan isoin paukuin.

– Mukavaa virinäähän tämä keskinäinen asetelma peliin tietenkin tuo. Iso juttu on taas se, että uskalletaan tässä tilanteessa pelata omaa syöttöpeliä, Martsi toistaa tutun mantran.

JJK-avauksen kärkipelaajana on ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella Lasse Linjala. Isokokoinen Linjala on hieman erilainen hyökkääjä kuin Babatunde Wusu, mikä ei kuitenkaan Martosen näkökulmasta muuta mitään Kettupaitojen hyökkäyspelissä.

– Lasse on ollut viimeisen kuukauden erittäin hyvä harjoituksissa, ja hänellä on kaikki edellytykset onnistua. Kyse on siitä, että saadaan ruokittua kärkipelaajaa kuten tähänkin saakka, olen vakuuttunut, että Lasse kyllä tekee maaleja jos siinä onnistutaan.

Sunnuntain Haka-pelissä tilanteiden luominen onnistui mukavasti, vaikka tärkeä Mikko Manninen oli sivussa.

– Siinä pelissä ne pelaajat ottivat roolia, joilta sitä odotinkin, Martonen sanoo mainiten nimeltä keskikentän Jukka-Pekka Tuomasen ja Tamás Gruborovicsin.

Tänäänkin samoilla miehillä on iso vastuu.

– TPS:n suurin vahvuus on kyky nopeisiin suunnanmuutoksiin. Tasapainon on oltava kunnossa, ja Kolehmaisen (Toni) pelinteko keskialueella pitää saada kuriin.

– Meillä on kyllä lääkkeet TPS:n pelaamiseen, ne asiat vaan täytyy muistaa koko pelin ajan. Yhtään hetkeä ei ole varaa nukahtaa, päävalmentaja painottaa.

TPS-JJK Turussa kello 18.30.