Martonen: Tilaisuus yllättää liigaa dominoiva HJK

06.08.2011

18-mikko-hyyrynen-jjk2011JJK-luotsi Kari Martonen odottaa illan jalkapallonäytelmää levollisin mielin, vaikka vastassa on Veikkausliigaa suvereenisti alusta saakka hallinnut HJK. Martonen uskoo, että Kettupaitojen rivit ovat erinomaisessa formussa, ja tilaisuus ison klubin kaatamiseen on nyt.

– Nyt jos koskaan on otollinen hetki kohdata HJK. Toivon mukaan heidän ajatuksensa ovat hieman enemmän Euroopan kentillä kuin näissä peleissä, päävalmentaja sanoo viitaten paitsi vierailijan keskiviikkoiseen, tappiolliseen Zagrebin-vierailuun, myös Euroopan liigan karsintaan – HJK kohtaa seuraavalla kierroksella saksalaisen suurseura Schalken.

Selvää kuitenkin on, että ilmaiseksi JJK ei saa Harjullakaan mitään. Vaikka lähtökohdat ovat kotiedun ja tutun nurmikentän ansiosta paremmat kuin murheelliseen 2-6 -tappioon päättyneessä edellisessä kohtaamisessa Helsingissä, on HJK kaikilla mittareilla ottelun ennakkosuosikki. Martonen painottaa, että murskatappiosta on opittu.

– Meidän liiallinen optimismi näkyi silloin siinä, että oltiin liian hajanaisesti kentällä, välit kasvoivat ja oltiin koko ajan myöhässä tilanteista. Puolustussuuntaan on pysyttävä tarpeeksi tiiviinä, jotta voidaan haastaa Klubi.

– Ja meidän täytyy uskaltaa pitää palloa myös omilla.

Sivussa illan pelistä ovat pelikieltoa kärsivä Jukka-Pekka Tuomanen, sekä loukkaantumisistaan yhä kärsivät Eero Korte, Mihaly Szerovay ja Samu Nieminen. Jarkko Okkosen pelikunto selviää ottelupäivän aikana, pitkään sivussa ollut Niko Markkula puolestaan on käytettävissä.

16-niko-markkula-jjk2011Kapteeni Mikko Hyyrynen on kärkiottelusta innoissaan.

– On hienoa päästä kohtaamaan Kubi, he on kuitenkin olleet aika ylivoimaisia tällä kaudella liigassa. Nyt on meidän kotikenttä ja luonnonnurmi, hieno matsi on tulossa.

Hyyrynen on seurannut joukkueen sairastuvan tyhjenemistä hyvillä mielin, vaikkakin erityisesti Babatunde Wusun hieno paluu kentille on syönyt kipparin peliminuutteja.

– On tosi hienoa, että Tunde on tullut takaisin ja saanut onnistumisia. Hyvä että on leveyttä. Ei ole ihan lähivuosina tullut kärkisijoista pelattua, ja vaikka sitä ei muuten ajattele, niin tuohan se tiettyä turvaa kun joukkueessa on laajemmin laatua kuin aikaisemmin.

Illan ottelun Hyyrynen arvelee viihdyttävän Harjun runsaslukuista yleisöä.

– Varmaan tulee mielenkiintoinen peli, meidän pitää pystyä hallitsemaan peliä, ja varmasti Klubi haluaa pitää palloa ja varmasti se hallitsee jaksoja pelistä. Varmaan tulee vauhdikas matsi, JJK-kapteeni lupailee.

 

JJK-HJK Harjulla tänään kello 18.30. Harju täyttyy – vielä mahdut mukaan!