Martonen: Runko on hyvin tasapainoinen

17.11.2010
Martonen: Runko on hyvin tasapainoinen JJK

JJK:lla on Mikko Mannisen ja Tamás Gruborovicsin hankintojen myötä kasassa 20 sopimuspelaajan ryhmä. Päävalmentaja Kari Martonen on hyvin tyytyväinen joukkueen tilaan.

– Seurajohto on tehnyt erittäin loistavaa työtä näiden hankintojen eteen. Nämä rekrytoinnit auttavat meitä menemään eteenpäin sillä tiellä, mikä on valittu. Vuosi sitten startannut projekti on hyvässä noususuhdanteessa.

Syksyn hankinnat ovat painottuneet vahvasti hyökkäyspäähän. Martonen muistuttaa, että hyökkäyspeli on osa puolustuspelaamista, ja pitää joukkueen runkoa tasapainoisena.

– Me halutaan rytmittää peliä ja pitää palloa, jolloin ei tarvitse itse juosta pelivälineen perässä kohti omaa maalia. Sitä varten me tarvitaan taitavia pelaajia. Toki nyt on satsattu hyökkäyspeliin ja seuraavaksi täytyy kiinnittää huomiota puolustuspäähän.

– Mutta kun katsotaan kokonaisuuksia, joukkueen rakentaminen on aika hyvässä tasapainossa. Terve kilpailu pelipaikoista kiristyy ja jokainen joutuu laittamaan parastaan. Silloin tapahtuu kehitystäkin, päävalmentaja toteaa.

Erityisesti keskikentällä kilpailu peliajasta kiristyy Kortteen, Mannisen ja Gruborovicsin saapumisen myötä merkittävästi. Martonen pitää tilannetta kaikkien kannalta positiivisena. Esimerkiksi viime kaudella keskikentällä ison kuorman kantaneen Patrick Poutiaisen rooli saattaa muuttua, mitä Martonen pitää pelaajan kannalta hyvänä asiana.

– Jos Patua käytetään esimerkkinä, niin hän on realistinen pelaaja ja ihminen, hän kyllä ymmärtää pelin hengen. Sitä paitsi on tärkeää että kilpailutilanne säilyy, ettei tule liian paljon liian nopeasti ja liian helposti. Aivan varmasti Patu haluaa taas ottaa paikkansa pelaavassa kokoonpanossa – kuten kaikki muutkin.

JJK:n harjoitukset alkavat marraskuun lopussa. Martonen korostaa, että monet peliryhmitykseen ja pelaajien optimaalisiin pelipaikkoihin liittyvät kysymyset alkavat hahmottua vasta silloin.

– Jos vaikka Gruborovcsia ajatellaan, niin hänhän on siitäkin hyvä pelaaja, että häntä voi käyttää muutamalla eri pelipaikalla. Tällä hetkellä ajatus on että hän pelaisi siinä keskikentän keskellä, vähän kenties hyökkäävässä roolissa, mutta katsotaan nyt kun treenit alkavat.

Maalivahdit
Janne Korhonen
Mihaly Szerovay
Ville Viljala

Puolustus
Samu Nieminen
Jarkko Okkonen
Juha Pasoja
Tuomas Latikka
Antto Tapaninen

Keskikenttä
Jukka-Pekka Tuomanen
Mikko Manninen
Tamas Gruborovics
Touko Tumanto
Niko Markkula
Patrick Poutiainen
Eero Korte
Jani Virtanen

Hyökkäys
Tommi Kari
Mikko Hyyrynen
Lasse Linjala
Babatunde Wusu