Martonen: ”Vihdoinkin päästään aloittamaan!”

21.04.2013

aamuaurinko_ja_bussi_2013-04-20

 

 

JJK:n matka kohti kauden 2013 ensimmäistä liigaottelua IFK Mariehamnia vastaan alkoi varhain lauantaiaamuna, kun bussi starttasi Harjulta kohti Turkua. Matkalla Kettulauma kävi treenaamassa Eerikkilän urheiluopistolla ja asettui sitten yöksi Turkuun valmistautumaan sunnuntain kaudenavaukseen. Sunnuntaina suuntana on Ahvenanmaa ja vihdoin kauden ensimmäinen liigaottelu. Päävalmentaja Kari Martonen toteaa, että kauden alku on enemmän kuin tervetullut.

 

eerikkilan_treenit_v2.0_2013-04-20– Todella suurella innolla odotetaan, että päästään vihdoin pelaamaan liigaa! Tätä vartenhan tässä on talvi ja kevät tehty hommia – nyt päästään virallisesti avaamaan kausi.

 

– Eka peli muuttui meillä kotipelistä vieraspeliksi, tietenkin se vaikuttaa siihen, millainen ottelu on tulossa. Saarella ei koskaan ole ollut helppoa pelata ja ottaa pisteitä.

 

Ennätyskylmä kevät on aiheuttanut vaikeuksia useammallakin paikkakunnalla eikä Maarianhaminassakaan kenttä ei ole vielä ehtinyt parhaimmilleen.

 

– Ajankohta on tietenkin otettava huomioon – kentän kunto ei varmastikaan ole vielä paras mahdollinen. Mutta siihen meidän on vain sopeuduttava.

 

JJK ei ole kertaakaan vienyt täysiä pisteitä IFK:lta vieraskentällä, joten tilauksessa on nyt avausvoitto Wiklöf Holding Arenalta. IFK on jo oman kautensa aloittanut, kun Pekka Lyyskin ryhmä haki 1-3-voitolla Rovaniemeltä kolme pistettä viime sunnuntaina.

 

– He saivat kaudenavauksessaan hyvän tuloksen pitkältä ja raskaalta vierasmatkalta. Se antoi varmasti heille vielä lisää potkua ja tekee heistä vielä hieman vaarallisempia.

 

Edellisen kerran joukkueet kohtasivat Ahvenanmaalla viime heinäkuun lopulla JJK:n europelikiireiden keskellä. Tuolloin lopputuloksena oli 3-3-tasapeli, kun Eero Markkanen paukutti IFK:n verkkoon uransa ensimmäisen, toisen – ja kolmannen liigamaalin.

 

– Viimeksi pelasimme muutoin hyvän pelin, mutta olisi meidän siitä pitänyt kolme pistettä ottaa. Siitä lähdetään, että nyt jatkamme siihen mihin viimeksi jäimme ja tällä kertaa myös otamme ne täydet pisteet.

 

– Kaikki lähtee tiiviistä joukkuepelaamisesta, voitto tulee ennen kaikkea tiiviillä yhteispelillä. Sillä, että pelaamme yhtenäisesti joukkueena ja kun yksi riistää pallon, on toinen heti vieressä nappaamassa sen, Martonen terottaa.

 

JJK:n koko joukkueen puolustuspelaaminen onkin ollut kevään mittaan silminnähden parempa kuin viime kaudella, jolloin suurimpana murheena oli suuri päästettyjen maalien määrä. Puolustamisen lisäksi kuitenkin myös maalinteko on tärkeää, ja siihen JJK:lla löytyy Martosen mukaan aseita.

 

– Erittäin tärkeää on tietenkin myös hyökkäysten päättäminen. Meillä on nyt todella nälkäisiä hyökkäyspään pelaajia, jotka odottavat vesi kielellä paikkaa iskeä!

 

 

 

IFK Mariehamn – JJK, tänään sunnuntaina 21.4.2013 kello 18:30, Wiklöf Holding Arena, Maarianhamina

 

 

 

kohti_bussia_2013-04-20