Martonen: Pelattiin sitä peliä, jota KuPS halusi

18.05.2010
Martonen: Pelattiin sitä peliä, jota KuPS halusi

Maanantainen ”Väli-Suomen derby” eteni vahvasti kotijoukkue KuPS:n käsikirjoituksen mukaan. JJK:n päävalmentaja Kari Martonen myöntää, että etenkin toisella jaksolla peli eteni KuPS:n toivomalla tavalla.

– Tämä oli kolmas kerta tällä kaudella kun KuPS:a vastaan pelattiin, ja kolmannen kerran tuli kuonoon. Kyllä se varmasti siitä kertoo, että he pystyivät taas pakottamaan meidät sellaiseen peliin, jota he halusivat.

– Ensimmäisellä puoliajalla pystyttiin ihan ok pelaamaan omaa syöttöpeliä. Toisella jouduttiin lyömään pitkää palloa, joka ei mun mielestä ole meidän tapa pelata, eikä me osata sitä kovin hyvin. Meidän liike ei riittänyt syöttöpeliin, eikä keskikenttä ehtinyt tukemaan pitkien avausten jälkeen kakkospalloihin. KuPS pelaa suoraviivaisesti, ja tuli paljon taistelupalloja. Ehkä se söi sitä energiaa, jota olisi tarvittu vapaiden syöttölinjojen tekemiseen, Martonen miettii.

Kauden kaikki kolme kohtaamista ovat edenneet pitkälti saman kaavan mukaan. Myös aiemmilla kausilla joukkueiden keskinäiset ottelut ovat päättyneet pitkälti kuopiolaisjuhliin, JJK:n edellinen voitto on heinäkuulta 2007.

– KuPS on vahva kaksinkamppailuissa ja ilmassa. Me ei olla tällä kaudella pystytty heitä vastaan rytmittämään peliä ja viemään heitä. Mutta uskon ja luotan, että ensi kerralla kun pelataan KuPS:a vastaan, ne lääkkeet on opittu, Martonen sanoo.

Joukkueet kohtaavat Harjulla sunnuntaina 15. elokuuta.

JJK:n seuraava ottelu on ensi sunnuntaina, kun joukkue isännöi Vaajakoskella Martosen entistä työnantajaa FC Honkaa.

KariMartonen