Martonen: On pystyttävä rentoon suoritukseen – vaikka väkisin

26.10.2011

2-Martsi

JJK:n lähtökohdat kauden viimeiseen kotiotteluun ovat äärettömän herkulliset. Voitolla on varmaa, että joukkue pelaa lauantaina Turussa seurahistorian ensimmäisistä SM-mitaleista. Asetelma voi toisaalta kääntyä päälaelleen, kuten edellisissä kotiotteluissa Kuopion ja Vaasan Palloseuroja vastaan on ollut nähtävissä.

– Sarjatilannetta ei pidä ajatella, vaan keskitytään seuraavaan peliin ja sen sisällä niihin asioihin, joita on harjoiteltu. Kolme ärrää ovat edelleen meidän peruskivi, ja niistä rytmi on kaiken avain. Kun me pystytään rytmittämään peliä niin joukkue-, kuin yksilötasolla, löytyvät rentous ja rohkeuskin, päävalmentaja Kari Martonen sanoo.

– Mutta rentoon suoritukseen on pystyttävä – vaikka väkisin, Martsi naurahtaa.

Kettupaitojen terveystilanne on hyvä, eikä uusia poisjääntejä sen vuoksi ole. Lauantain Jaro-voitossa joukkue meni pelillisesti selvästi eteenpäin muutamasta edellisestä pelistä.

– Parempi rytmi saatiin pidettyä oikeastaan koko pelin ajan. Pystyttiin pelaamaan syöttöpeliä, kun haluttiin palloa riittävästi. Peli-ilmeeltään se oli selkeä askel eteenpäin.

Nyt vastaan tulee fyysiseksi tiedetty maarianhaminalaisnippu, jolle lähtökohdat iltapäivän peliin ovat paineettomat. Martonen lähestyy vastustajaa kolmen teeman kautta.

– IFK on hyvä suunnanmuutosjoukkue, joten meidän kenttätasapainon on oltava kunnossa. Toiseksi vastustajan fyysisyyteen pitää pystyä vastaamaan kuitenkin siten, että pallo on kaksinkamppailuissakin tärkein. Ja kolmantena ovat erikoistilanteet, joissa Maarianhamina on vahva.

Päävalmentaja uskoo, että otteluun kutsutuilla koululaisryhmillä on myös oma roolinsa tapahtumassa ja jopa itse ottelussa.

– Oletettavissa on, että katsomossa on paljon koululaisia. He syttyvät helposti kannustamaan meitä, mutta meidän pitää antaa energisellä ja taistelevalla ilmeellä ensi-impulssi siihen, Martonen tuumaa.

Kauden viimeinen kotiottelu JJK-IFK Mariehamn Harjulla kello 14.30.