Martonen: Kypsä esitys koko joukkueelta

28.04.2010
Martonen: Kypsä esitys koko joukkueelta

JJK:n päävalmentaja Kari Martonen on erittäin tyytyväinen joukkueensa esitykseen perjantaisessa TamU-voitossa.

– Koko peli meni meidän kontrollissa, eikä TamU saanut koko pelissä yhtään todellista maalipaikkaa. Yleensä pelissä maalivahti joutuu tekemään 2-3 huipputorjuntaa pelissä, mutta Misi (Mihaly Szerovay) ei eilen joutunut venymään oikeastaan kertaakaan.

Avauspelin jännityksestä ei ollut JJK:n esityksessä tietoakaan. Pallo liikkui vaikeista olosuhteista huolimatta mieheltä toiselle.

– Olen hyvin tyytyväinen siihen, että me uskallettiin pelata ja olla rentoja. Myös pelin rytmittäminen alkaa pikku hiljaa toimia, pystyttiin pelaamaan suoraviivaisesti silloin kun siihen oli tarvetta ja muuten yritettiin pelata lyhyillä syötöillä, Martonen toteaa.

Aktiivista ja rohkeaa

Päävalmentajaa lämmitti erityisesti se, kuinka leveällä rintamalla joukkue onnistui.

– Jos miettii yksittäisiä onnistujia, huomaa ettei oikeastaan voi nimetä ketään. Koko joukkue onnistui. Puolustuspelissä oltiin tarpeeksi aktiivisia, hyvin annettiin prässiä pallolliselle ja mentiin kaksinkamppailuihin riittävän kovaa ja voitettiin ne.

– Hyökkäyspäässä taas oltiin vaarallisia ja kruununa todella upeat maalit. Kun jokainen pelaaja tietää roolinsa, uskalletaan olla rohkeita. Ladan (Mika Lahtinen) maali oli hieno esimerkki siitä, määrätietoinen ensimmäinen kosketus, haasto, ohitus ja hieno viimeistely, päävalmentaja kehaisee.

VPS-pelin siirryttyä ensi keskiviikolle JJK:n ottelutahti on kova.
Joukkue veti lauantaina palauttavan harjoituksen, lepää sunnuntain joukkueharjoituksista ja aloittaa maanantaina VPS-peliin valmistautumisen. Sunnuntaina puolestaan on jo vuorossa kauden kotiavaus Vaajakoskella.

– Kiva että pelejä on, niitä vartenhan tässä harjoitellaan, Martonen naurahtaa.