Martonen: Jyväskylä ansaitsee liigajoukkueen

30.10.2010
Martonen: Jyväskylä ansaitsee liigajoukkueen

Päävalmentaja Kari Martonen oli karsintavoiton jälkeen huojentunut mies.

– Näin tämän pelin Viikinkejä vastaan piti mennäkin. Heillä on hyvä, taitava joukkue, mutta kyllä me oltiin parempia ja ansaittiin säilyttää liigapaikka, Martsi totesi.

Kotijoukkueen penkin päässä ei ole jäänyt huomaamatta kotiyleisön uskollisuus. Martonen olikin ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa ensisijaisesti sitä mieltä, että sarjapaikka on kiitos kaupungille ja sen ihmisille.

– Sarja on nyt pelattu, ja on erittäin hienoa että Jyväskylässä on ensi kaudellakin Veikkausliigajoukkue. Pääsarjajalkapallo kuuluu tänne, ihmiset ovat kaupungilla niin innoissaan JJK:sta ja käyvät katsomassa pelejä, vaikka ei olla kotona pärjätty. Ensi vuonna, kun pelataan mitaleista, otetaan myös voittoja kotikentällä. Ehkä ihmisiä tulee silloin vielä lisää.

Kausi oli pitkä ja henkisesti raskas niin pelaajille, taustaryhmälle kuin kannattajillekin. JJK pelasi kaikki ottelut mukaan lukien 44 peliä, mikä on Martosen mielestä edelleen aivan  liian vähän.

– Jos me halutaan saada jotenkin kiinni keskieurooppalaisia seuroja ja maita, pitäisi olla ainakin kymmenkunta peliä lisää.

Onnellisesti päättynyt liigakausi tuotti vaihtelevia elämyksiä.

– Me aloitettiin tosi hyvin, mutta kahden voiton jälkeen tuli sellainen voittamisen pelko, ei oltu tarpeeksi kovia että oltaisiin saatu pidempiä voittoputkia. Tuli parin ottelun voitto- ja tappioputkia ja sitten ei saatu enää tappioputkea poikki.

– Nyt vedetään henkeä ja aletaan sitten valmistautua ensi kauteen. Tämä, kovan paineen alla pelattu peli seuraa meidän mukana ja me ollaan ensi kaudella sen ansiosta vahvempia.

Voittomaaliksi jääneen avausosuman upeasti tällänneestä ja keskialuetta muutenkin hallinneesta J-P Tuomasesta Martsilla oli hauska anekdootti.

– Jippis sanoi mulle ennen peliä, että hän tekee maalin tänään. Komean tekikin.

martsi tps