Martonen jatkoonpääsystä: ”Iso juttu kaikille!”

13.07.2012

pv-Kari-Martonen-2012

 

JJK lunasti historiansa ensimmäisissä euro-otteluissa paikkansa UEFA Europa Leaguen toisella karsintakierroksella ottamalla komeasti voiton norjalaisesta Stabaekista. Yhteismaalit 4-3 takasivat sen, että Kettupaidat palasivat Jyväskylään perjantai-iltana jatkopaikka taskussaan. Päävalmentaja Kari Martonen oli syystäkin tyytyväinen onnistuneeseen Norjan valloitukseen.

 

– Olemme nyt ensimmäistä kertaa europeleissä ja pudotimme norjalaisen joukkueen, jolla on kuitenkin on historiaa eurokentiltä. Kova päänahka, Martonen toteaa.

 

– Tämä on iso juttu joukkueelle, seuralle, Jyväskylälle – kaikille! Oli myös joukkueen kannalta hienoa nähdä, että omalla pelillämme ja pelaamisellamme ansaitsimme jatkopaikan, ei tämä mitään tuuria ollut.

 

Eurocup-karsinnat pelataan kaksiosaisina ottelupareina, joissa yhteismaalit ratkaisevat jatkoonpääsijän. Tasamaaleissa enemmän vierasmaaleja tehnyt jatkaa – niinpä Stabaek olisi torstaina tarvinnut vielä kaksi maalia jatkopaikkaan.

 

– Nämä ovat kaksiosaisia pelejä ja tärkeää on pelata ensimmäinen peli niin, ettei jatkosaumoja ainakaan siinä vielä menetetä, Martonen sanoo.

 

– Nyt pelasimme ensimmäisessä osassa Harjulla todella hyvän, tasapainoisen ottelun yhtenäisenä joukkueena. Saimme siitä hyvä asetelmat vierasotteluun, josta odotimme erilaista…ja sitä se olikin. Vastustaja pelasi eri tavalla kuin Jyväskylässä ja tuli etenkin ottelun alussa todella vahvalla rynnistyksellä, Martsi kuvaa Stabaekin väkevämpää kotipeliesitystä.

 

– Mutta me teimme kaksi maalia – kaksi vierasmaalia. Ja teimme ne molemmat todella hyvään aikaan!

 

Ottelussa tehtiin maaleja vuoron perään: ensin 37. minuutilla onnistui Stabaekin kapteeni Christer Kleiven, sitten hollantilaisvahvistus Jordi van Gelderen toi vieraat tasoihin juuri hetki ennen taukovihellystä.

 

– Tasoitus oli todella tärkeä ja se tuli ottelun kulun kannalta todella hyvään saumaan. Saimme sillä katkaistua Stabaekin pahimman rynnistyksen. Edes se ei haitannut, että he menivät uudelleen johtoon ennen taukoa, Martsi sanoo viitaten ajassa 45+2 rangaistuspilkulta tulleeseen 2-1-maaliin.

 

JJK:n illan toisen maalin viimeisteli Mikko Innanen Jani Virtasen huikeasta esityöstä ja tuokin maali tuli oivalliseen saumaan.

 

– Toisen puoliajan alussa tasoitimme jälleen ja tuohon maaliin se ratkesi – heidän uskonsa loppui, kun jälleen olisi pitänyt tehdä kolme maalia.

 

Stabaek vei ottelun lopulta nimiinsä 3-2-lukemin, mutta jatkopaikan kannalta baerumilaisille jäi luu käteen. Martonen on tyytyväinen jatkopaikkaan, mutta jatkopelejä – montenegrolaista FK Zetaa vastaan – ajatellen päävalmentaja löytää parannettavaa.

 

– Pelasimme mukavan yhtenäisinä molemmat ottelut, mutta puolustussuuntaan pitää olla kovempi kuin torstaina. Oikeastaan kaikki maalit olivat sellaisia, jotka tiukemmalla ja tarkemmalla puolustamisella olisi saatu vältettyä. Jos saamme oman maalin pidettyä puhtaana, on meillä hyvät saumat mennä jatkoon. Varmasti saamme kuitenkin hyökkäyspäässä luotua tarpeeksi paikkoja ratkaiseviin maaleihin, Martonen linjaa.

 

– Stabaek-ottelut näyttivät myös sen, että yksilötasolla meillä on niin paljon laatua, että pystymme varsin hyvin mukana kansainvälisissäkin peleissä.

 

 

JJK – FK Zeta torstaina 19.7. Harjun ELY-stadionilla – osta lippusi tästä!