Martonen: Hallittiin olosuhteet erittäin hyvin

13.07.2010
Martonen: Hallittiin olosuhteet erittäin hyvin

Päävalmentaja Kari Martonen oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen Valkeakosken helteessä maanantaina.

– On haastava tilanne pelata yli 30 asteen lämpötilassa se 94 minuuttia tiiviisti. Mielestäni me onnistuttiin siinä erittäin hyvin, eikä haettu kuumuudesta mitään tekosyitä. Haluttiin hallita, koska kuumassa on paljon mukavampi pitää palloa kuin juosta sen perässä.

Kauden aiemissa peleissä JJK:n pelille on ollut leimallista suoritustason vaihtelu puoliaikojen välillä. Valkeakoskella joukkue esiintyi tiiviisti ja ryhdikkäästi kontrolloiden peliä läpi koko 90-minuuttisen.

– Se on meille kova kehittymisen paikka, että saadaan oma taso säilytettyä läpi pelin. Siihen täytyy kiinnittää jatkossakin huomiota, mutta kliseen mukaisesti voi todeta, että eteenpäin on menty, Martonen naurahtaa.

Kahdessa viime pelissä silmiinpistävää on ollut myös kettupaitojen hyökkäyspelin vaarallisuus. Oulua vastaan syntyi kuusi maalia ja Valkeakoskella vastustajan puolustuslinja oli helisemässä erityisesti JJK:n oikea-aikaisten pystyynjuoksujen kanssa.

– On erittäin tärkeää, että palloton pelaaja tekee aloitteita. Peli ei etene eikä me olla ollenkaan vaarallisia jos pallollisella ei ole vaihtoehtoja pelata eteenpäin. Kahdessa viime pelissä liike on ollut selvästi aiempaa aktiivisempaa, ollaan pyritty eteenpäin ja saatu siten painetta ja uhkaa vastustajan puolusukselle.

– Oleellista tässä on ollut se, että meidän koko joukkueen puolustuspeli on ollut erittäin tiivistä. Lyhyiden etäisyyksien ansiosta ollaan saatu paljon hyviä katkoja ja pallonriistoja ja päästy hyökkäämään niistä nopeasti ja terävästi, Martonen korostaa.

Kahden ottelun voittoputki tarjoaa JJK:n kotiinpaluulle erinomaiset asetelmat.

Myös pelaajapuolella tilanne on stabiili, Antto Tapaninen on sivussa pitkään ja Touko Tumanto tekee hiljakseen paluuta. Haka-ottelun lopussa laukaustilanteessa nilkkaansa satuttanut Mika Lahtinen ei päävalmentajan mukaan loukkaantunut pahasti.

– Lada väänsi vähän nilkkaansa siinä, mutta lääkäri katsoi jalan pelin jälkeen eikä sen pitäisi estää pelaamista jatkossa.

KariMartonen