Martonen: Ei löydetty lääkkeitä TPS:n suoraviivaisuuteen

03.05.2010
Martonen: Ei löydetty lääkkeitä TPS:n suoraviivaisuuteen

JJK:n päävalmentaja Kari Martonen myöntää, että joukkue ei löytänyt sunnuntai-illan kotiavauksessa lääkkeitä vierasjoukkue TPS:n vahvaan alkurynnistykseen.

– Kyllä siinä niin kävi, ettei pystytty vastaamaan heidän prässiinsä, eikä siihen tiettyyn suoraviivaiseen tapaan pelata, Martonen sanoo.

– Omassa pelaamisessa pystyttiin pitämään TPS suhteellisen hyvin pois maalipaikoilta, mutta pallollisessa pelissä oli vajavaisuutta. Pallottoman pelaajan liikkuminen ei ollut niin sähäkkää kuin pitäisi ja mihin aiemmissa peleissä pystyttiin.

Suuri osa kotijoukkueen vaikeuksista voidaan myös laittaa vastustajan hyvyyden piikkiin. TPS vei tilan tehokkaasti pois.

– Pitää muistaa, että TPS on yksi sarjan kovimpia joukkueita ja tulee varmasti olemaan aivan siellä kärkipäässä, kun sarja päättyy. Silti jokaista vastustajaa vastaan löytyy tilaa, se vain pitää osata löytää. Jokainen peli on oppimisen paikka, Martonen muistuttaa.

– Meillä on selkeä ajatus siitä, miten halutaan pelata, mutta yksityiskohdissa pitää olla tarkempia ja terävämpiä. Kyllä kaiken pitää lähteä siitä, että pidetään pallo maassa, mun mielestä tuo kenttä mahdollistaa sen.

Myös kotikentällä pelaaminen saattoi tuoda pelaajien otteisiin hieman ylimääräistä puristusta.

– Meillä oli kova tahto ja kova halu pelata kotiyleisön edessä ja tultiin peliin siinä mielessä hyvin. Ehkä se tietty rentous kuitenkin jäi puuttumaan, joka antaa sen lopullisen fiiliksen. Ehkä me sen verran ujosteltiin kuitenkin kotiyleisöä, Martonen miettii.

sakke tps
tunde tps