Martonen: Aika iskeä takaisin

12.08.2010
Martonen: Aika iskeä takaisin

Päävalmentaja Kari Martonen on ehtinyt viettää JJK:n peräsimessä vasta vajaan vuoden, mutta on jo omaksunut tavan, jolla Jyväskylässä suhtaudutaan perjantaina vastaan tulevaan KuPS:an.

– Kun täällä kuuntelee ympäristöä ja pelaajienkin juttuja, tajuaa että kyllä KuPS:n kohtaaminen on enemmän kuin tavallinen sarjapeli. Erityisesti Jyväskylän omille pelaajille tällä tuntuu olevan erityinen merkitys.

KuPS on ollut kettupaidoille erittäin vaikea vastustaja läpi lyhyen yhteisen historian. Voittoa on maisteltu edellisen kerran kesällä 2007, jolloin JJK murskasi kuopiolaiset Harjun hurmoshenkisessä tapahtumassa 4-0. Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kolmesti, ja KuPS on kerännyt yhtä monta voittoa.

– Kova haaste meille on heitetty, kyllä KuPS on ollut meille tänä vuonna iso paha mörkö. Nyt on meidän aika iskeä takaisin, Martonen uskoo.

Monelle kuopiolaisten loistava liigamenestys on ollut yllätys, mutta Martonen sanoo nähneensä viitteitä tulevasta jo maaliskuisessa Liigacup-kohtaamisessa.

– KuPS:n vahvuudet ovat tiiviissä joukkuepelaamisessa. Lisäksi he ovat löytäneet hyökkäyspäähän vahvistuksia, jotka pystyvät ratkaisemaan pelejä ja pitämään palloa.

Fyysisesti vahva KuPS pysähtyy parhaiten JJK:n omilla eväillä.

– Jos me joudutaan painimaan ja tappelemaan, me ei varmaan pärjätä. Täytyy ottaa pallo pois, pitää se itsellä ja laittaa KuPS juoksemaan omaa maalia kohti, Martonen sanoo.

Edellisestä ottelusta ärhäkän vatsataudin vuoksi sivuun jäänyt toppari Jarkko Okkonen on edelleen poissa. Matti Lähitie puolestaan ei ole vielä lainakomennuksensa jäljiltä pelikelpoinen.

Vatsaansa MYPA-pelin jälkeen valitellut Jani Virtanen ja jalkavaivojen kanssa painiskellut Patrick Poutiainen puolestaan ovat käytettävissä.

 

JJK-KuPS Harjulla perjantaina kello 19.

Martsi