Marsu ei säiky susia

18.07.2012

marsu_jjkstabaek_050712

 

 

JJK otti historiansa ensimmäisissä europeleissä UEFA Europa Leaguen ensimmäisellä karsintakierroksella kovan päänahan norjalaisesta Stabaekista ja selvitti näin tiensä komeasti toiselle karsintakierrokselle. Loistavia otteita molemmissa Stabaek-otteluissa esittänyt Niko Markkula suhtautuu euroseikkailun jatkoon maltillisesti.

 

– No, eipä ne nyt juuri sen kummempia otteluita ole kuin liigaottelutkaan, Markkula kuittaa.

 

– Mutta Stabaekia vastaankin huomasi, että kyllä siellä paljon yksilötaitoa kavereilta löytyi.

 

Erilaisten pikkuvaivojen rikkonaiseksi sävyttämän viime kauden jälkeen JJK:n oma kasvatti on saanut pelata nyt ehjempää kautta.

 

– Olen pysynyt terveenä pitkästä aikaa, on ollut kiva pelata. Viime aikoina ollaan saatu taas parempia tuloksia, mutta tietenkin se harmittaa, että alkukaudesta meillä on liigassa pelit usein menneet aika penkin alle. Ollaan päästetty liikaa maaleja, Marsu harmittelee.

 

Myös viimeisimmästä liigaottelusta FC Interin vieraana jäi lopulta vain luu käteen, vaikka Kettupaidat nousivatkin lopussa jo hienosti kahden maalin tappiosta tasoihin.

 

– Meidän pitäisi muistaa, että peli kestää aina yli 90 minuuttia – Interiä vastaankin huomattiin, että pienikin hetken herpaantuminen saattaa kostautua. Pitäisi pelata tiukasti loppuun asti, meille tehdään tällä hetkellä liikaa maaleja viimeisten minuuttien aikana.

 

Aiemmin keskikentän laidalla pelannut Markkula on viimeisen parin kauden aikana siirtynyt kentällä alemmas laitapakiksi ja kuluvalla kaudella suurimmat minuutit ovat tulleet juuri puolustajan tontilla, vaikka tarpeen mukaan vikkelä pelaaja viilettääkin edelleen myös ylempänä keskikentällä. Marsu itse sanoo sopeutuneensa hyvin puolustajaksi.

 

– Nyt kun on kaiken aikaa oppinut enemmän pelaamaan puolustuksessa ja päässyt sisään pakin rooliin, niin kyllä sitä mielummin pelaa pakkina. Toisaalta ihan sama millä paikalla sitä pelaa, kunhan saa pelata. Vaikka topparina!

 

Ottelutahti on nyt melkoisen tiivis, kun myös Veikkausliiga rullaa normaalisti samaan aikaan. Torstaina Norjassa pelatussa Stabaek-vierasottelussa jokainen Kettupaita paiski hurjan määrän töitä jatkopaikkansa eteen ja myös Markkula oli ottelun päätyttyä silmin nähden uupunut. Nuorimies sanoo kuitenkin, ettei rasitus sen kummemmin paina jaloissa.

 

– Norjassa kenttä oli jotenkin raskas, joten ottelun jälkeen oli vähän hapoilla. Mutta hyvät palauttavat treenit ja tarpeeksi lepoa, niin eipä se sen enempää enää paina.

 

Torstaina edessä onkin jälleen tiukka ottelu eurokentillä, kun toinen karsintakierros alkaa kotiottelulla montenegrolaista FK Zetaa vastaan. Marsu lähtee otteluun valmiina ja luottavaisena.

 

– Zeta ei ole tuttu joukkue, mutta ilmeisesti melko taitava jengi sieltä on tulossa vastaan, Markkula miettii.

 

– Mutta samanlaista peliä vaan kuin Stabaekia vastaan kotona, niin jatkossa ollaan!

 

 

UEFA Europa Leaguen toiselle kierrokselle tiensä selvittänyt JJK kohtaa montenegrolaisen FK Zetan torstaina 19.7. klo 19:00 Harjun ELY-stadionilla Jyväskylässä. Liput kätevästi Lippupalvelun verkkopalvelusta klikkaamalla tästä – tervetuloa!