Markkula pyssytti Harjun kotikammon historiaan

09.05.2011

16-niko-markkula-jjk2011JJK käänsi tiukan maanantai-illan väännön MYPA:a vastaan edukseen ja otti sarjapisteet 1-0 (0-0) voitolla. Ottelun sankariksi nousi 79. peliminuutilla Niko Markkula. MYPA-puolustus purki Mikko Mannisen vasemmalta laidalta antaman vapaapotkun huolimattomasti, ja pallo putosi Markkulan jalkoihin. Painava vasemman jalan laukaus toimitti pelivälineen varmasti oikeaan alakulmaan.

– Siinä oli vähän hässäkkää ja pallo pomppi mulle. Ketään ei ollut edessä ja hyvä veto lähti, Markkula kuvaili maalitilannetta.

Etenkin ensimmäisellä puoliajalla Kettupaitojen peli oli voitosta huolimatta nihkeämpää kuin perjantaisessa sarja-avauksessa. MYPA tukki keskialueen hyvin, ja JJK joutui tyytymään pallon siirtelyyn puolustuslinjassa. Puoliajan ainoa maalitilanne syntyi reilun puolen tunnin jälkeen, kun Tommi Kari pääsi syöksyen puskemaan Mannisen keskitykseen. Karin pusku jäi kuitenkin pehmeäksi ja suuntautui keskelle maalia.

Toisella puoliajalla peliin tuli lisää vauhtia ja myös maalitilanteita alkoi syntyä. Lähimpänä maalintekoa oli taas Kari, joka pääsi ohjaamaan Tamás Gruborovicsin keskitykseen. Pallo kuitenkin painui yläputkea nuollen yli maalin. Hetkeä myöhemmin Gruborovics itse pääsi nikkaamaan päällään kohti yläkulmaa, mutta Antti Kuismala MYPAn maalilla poimi yrityksen.

Pian tunnin täyttymisen jälkeen tauon jälkeen paremmin peliin sisään päässyt Manninen vapautti nätillä syötöllä vaihdosta sisään tulleen Mikko Hyyrysen, mutta Hyyrynen pommitti pallon päätykatsomoon.
Vieraiden paras tilanne syntyi pian tämän jälkeen, Jake Nicholson ampui tulisesti kohti etuyläkulmaa, mutta Janne Korhosen erinomainen torjunta pelasti JJK:n.

Markkulan osuman jälkeen JJK sai lukuisia erinomaisia vastahyökkäyspaikkoja, mutta hyökkäyksistä puuttui tarvittava määrätietoisuus. Hyyrynen missasi vielä viime sekunneilla avopaikan maalin edessä, kun jälleen loppuminuutteja vyölleen kerännyt Touko Tumanto voitti Kuismalan kaksinkamppailussa kulmalipun tuntumassa ja tarjosi pallon Hyyryselle.

Tärkeä kotivoitto vei JJK:n neljään sarjapisteeseen kahden pelatun kierroksen jälkeen.

Kausi jatkuu jo torstaina, jolloin ohjelmassa on pitkä vierasmatka Rovaniemelle RoPS:n vieraaksi.

JJK:n kokoonpano: Korhonen; Viren, Okkonen, Pasoja, Latikka; Gruborovics, Korte, Tuomanen, Manninen (90. Tumanto), Virtanen (58. Hyyrynen), Kari (74. Markkula)