Markkula: Erittäin iso halu kaataa KuPS

23.05.2011

16-niko-markkula-jjk2011JJK:n neljästä voitosta kaksi maaleillaan ratkaissut Niko Markkula odottaa illan KuPS-vääntöä näytönhaluisin mielin.

– Erittäin iso halu on voittaa KuPS. Viimeiseen pariin vuoteen ei olla pystytty heille tulosten valossa laittamaan kampoihin, mutta nyt meillä on täydet mahdollisuudet kaataa KuPS, Markkula sanoo.

– Ei KuPS mulle muuten eroa muista seuroista vastustajana, mutta normaaliakin kovempi voitonhalu tulee siitä ettei olla pärjätty.

Markkulaa istutettiin talvikauden peleissä laitapuolustajan tontille, mutta Veikkausliigassa mies on viilettänyt vaihtomiehenä tutulla laiturin tontilla. Kuten tuloksesta näkee, ei sopeutuminen ole tuottanut ongelmia.

– Olen viimeiset viisi vuotta pelannut laitaa, joten paikka ei ole uusi.

Onnistumiset ovat ruokkineet uusia onnistumisia. Perjantain TPS-ottelun Markkula ratkaisi haastamalla ensin röyhkeäsi turkulaispuolustuksen laidalla, antamalla mainion keskityksen ja ampumalla maalinedushässäkästä seuranneen rankkarin voimalla sisään.

– Ei mun pitänyt ampua sitä rankkaria, mutta ykkösampuja Tommi (Kari) oli tullut vaihtoon ja kakkosampuja Hyyrynen loukkasi jalkaansa tilanteessa, josta pilkku tuli. Päätin ottaa tilanteen haltuun, kun ei siinä halukkaita paljon ollut, Markkula kertaa tähtihetkeään.

– Olen päässyt vaihdosta mukaan väsyneitä pakkeja vastaan. Kun onnistumisia on tullut, on saanut hyvän buustin ja uskaltaa haastaa.

Väli-Suomen derby JJK-KuPS Harjulla tänään kello 18.30. Harju täyttyy, tule sinäkin!