Markkanen: ”Mahtavaa päästä taas pelaamaan!”

16.06.2013

erzi_ja_kaverit_jjk-mifk-011013

 

 

Viime kaudella ryminällä futisväen tietoisuuteen itsensä pommittaneen Eero Markkasen kausi alkoi vaikeasti, kun jo ensimmäisessä liigaottelussa tullut reisivamma pakotti nuoren hyökkääjän sairastuvalle. Tunnollisella kuntoutuksella vamma on kuitenkin nyt jätetty taakse ja Markkanen kirmasi liigakentälle jälleen torstaina Pietarsaaressa.

 

– Toipuminen meni kaiken kaikkiaan hyvin ja aivan aikataulussa, mitään takapakkia ei missään vaiheessa tullut. Nyt on aivan mahtavaa päästä takaisin kentälle ja pelaamaan pitkästä aikaa!

 

Markkanen teki edelliskuussa kasvattajaseuransa kanssa myös jatkosopimuksen, joka pitää kärkimiehen Kettupaidassa myös kauden 2014.

 

– Päätös jatkaa oli helppo. Ei tässä nyt mihinkään niin tulipalokiire vielä ole, Markkanen tuumaa.

 

Ensikosketuksensa pelaamiseen Markkanen otti reservijoukkue Villikettujen paidassa keskiviikkona puoliajan verran ja Pietarsaaressa tilille tuli vajaa puoli tuntia. Täysien minuuttien pelikuntoon pääsemiseen menee luonnollisesti vielä hetki.

 

– Pikkuhiljaa kohti täyttä pelikuntoa ja avauspaikkaa – jos siis avaukseen mahtuu, Tunde (Wusu) on ollut kovassa kunnossa, Ersi toteaa.

 

Vaikean alkukauden jälkeen JJK saalisti avausvoittonsa ennen maaottelutaukoa vieraskentällä MYPA:sta. Tauolta paluu ei sujunut suunnitelmien mukaan, vaan FF Jaro vei voiton tylyin 3-0-lukemin

 

– Nyt kaikilla on älytön halu näyttää, ettei joukkue ole niin huono, mitä Pietarsaaren peli näytti. Tänään tullaan semmoisella asenteella, ettei jää vastustajalle saumoja!

 

Markkanen iski viime kaudella uransa ensimmäisen, toisen ja kolmannen liigamaalin juuri Maarianhaminassa IFK:n verkkoon ja syksyisessä kotiottelussa maaleja tuli vielä pari lisää. Kärkimies lupailee osuvansa tänäänkin.

 

– Kyllähän sitä yksi pitää lopussa käydä tekemässä! Sanotaanko, että Manu (Manninen) aloittaa maalinteon. Tästä ensimmäinen kotivoitto ja sitten alkaakin voittoputki, jonka turvin FC Lahti jää kauas taakse!

 

 

Veikkausliigan 13. kierros: JJK – IFK Mariehamn, sunnuntaina 16.6. kello 18:30, Harjun stadion