Markkanen ja van Gelderen sivussa viimeisistä otteluista

21.10.2012

jjkffjaro_191012_erzi

 

 

Perjantainen ottelu FF Jaroa vastaan jäi kauden viimeiseksi sekä kärkimies Eero Markkaselle että toppari Jordi van Gelderenille.

 

Markkanen sai aivan lisäajan loppuhetkillä pallontavoittelutilanteessa vasempaan nilkkaansa kovan tällin, joka alustavien tutkimusten mukaan paranee noin kuukaudessa. Loistoiskuun äitynyt ja Jaro-ottelussakin maalin tehnyt nuori hyökkääjä käy kuitenkin vielä viikon kuluessa tarkemmissa tutkimuksissa. JJK-kasvatin saldoksi ensimmäiseltä liigakaudelta tuli todella komeat seitsemän maalia ja kolme maalisyöttöä neljässätoista ottelussa – tehotahti on siis ollut huima, lähes piste per ottelu!

 

Puolustaja van Gelderen puolestaan tunsi ottelun jälkeen kipua rinnassaan ja vietiin varotoimenpiteenä Keskussairaalaan, jossa hollantilainen myös oli yön yli. Merkkejä mistään vakavasta ei löytynyt, mutta riskien välttämiseksi myös van Gelderen huilaa tulevan viikon kaksi ottelua ja topparinuorukaisenkin osalta tilannetta tullaan vielä tutkimaan tarkemmin. Hollantilainen on kuulunut liigadebyyttikaudellaan kettupuolustuksen vakiokokoonpanoon onnistuen myös maalinteossa – kotoisilla kentillä kahdesti ja kertaalleen myös Norjassa, jatkopaikan ratkaisseessa UEFA Europa Leaguen ensimmäisen karsintakierroksen ottelussa Stabaekia vastaan.

 

Muu kettulauma suuntaa maanantaina kohti Anjalankoskea ja Saviniemeä, jossa vastaan asettuu MYPA.