Mannisen vapauttava toi pisteet ja piikkipaikan Jyväskylään

12.05.2011

IMG_3184JJK eteni torstai-iltana vaikeimman kautta voittajaksi Veikkausliigan kolmannen kierroksen ottelussa RoPS:n vieraana. Nihkeälläkin esityksellä irtosi kuitenkin taas kolme pistettä, kun Mikot Hyyrynen ja Manninen kuittasivat maaleillaan isäntien puoliaikajohdon 1-2 (1-0) -voitoksi.

Ottelun avauspuoliaika oli äärimmäisen sekavaa pelaamista, ja Kettupaidat hätäilivät helpoissakin syötöissä jatkuvasti. RoPS sai painetta JJK:n maalille erikoistilanteiden kautta ja siirtyikin johtoon ennen vartin täyttymistä Mika Gröhnin hyödyntäessä JJK-puolustuksen huolimattomuuden. JJK:n parhaat tilanteet osuivat Jani Virtaselle, joka sijoitti pallon jo ensiminuuteilla kertaalleen pystypuuhun.

Jakson lopulla Tommi Kari korvasi vaihtoon linkuttaneen Tamás Gruborovicsin.

Kettupaidat tuli toiselle puoliajalle aivan uudella ilmeellä. Eero Korte oli nokikkain RoPS-veskari
Alex Nyomin
kanssa aivan jakson alussa, mutta viimeistely-yritys jäi pehmeäksi. Paria minuuttia myöhemmin natsasi. Virtanen hassutti taitavalla ensimmäisellä kosketuksella RoPS-puolustuksen 20 metrin päässä maalista ja ampui toisella tulisen laukauksen kohti takakulmaa. Nyom venytti todella näyttävän torjunnan, mutta kapteeni Mikko Hyyrynen oli ensimmäisenä paikalla ja niittasi paluupallon verkkoon.

JJK:lla oli toisen jakson alussa vahva ote pelistä, mutta maalinteko tuotti tuskaa. Puoliajan edetessä ottelun kuva tasaantui, mutta vieraat kontrolloivat pääosin tapahtumia. Virtasella oli vielä yksi huippupaikka reilu kymmenen minuuttia ennen päätöstä, mutta Nyom oli jälleen etevämpi.
Vapauttava ratkaisu syntyi 86. peliminuutilla, kun Manninen sijoitti pallon lähietäisyydeltä varmasi RoPS:n nuottaan.

Kettupaidat jatkaa hienon taisteluvoiton myötä tappioitta ja nousi Veikkausliigan piikkipaikalle.

Lisäpisteitä metsästetään maanantaina, kun Harjun kotitaikaa tulee ihastelemaan Haka.