Manninen Veikkausliigan toiseksi paras, lauantaina Harjulla tutkaparien kohtaaminen

23.08.2011

9-mikko-manninen-jjk2011JJK-laituri Mikko Manninen on Iltalehden asiantuntijaraadin mielestä Veikkausliigan toiseksi paras pelaaja.

– Liigan eliittiä laitapelaajana. Löytänyt huippuvireen (Jani) Virtasen vierellä. Ajoittaa juoksunsa ja tekemisensä lähes aina oikein, raatiin kuulunut Veikkausiigan erotuomari Jouni Hyytiä hehkuttaa tiistain Iltalehdessä.

Manumaiseen tyyliinsä mies itse ei tee asiasta turhan suurta numeroa.

– Jaa, minkähänlaista asiantuntemusta siellä on raadissa ollut? Eipä tuo nyt oikein minkäänlaisia tuntemuksia herätä, vaikka kai se ihan kivaa on jos joku edes arvostaa, hän sanoo.

Tilastojenkin valossa menossa on yksi miehen parhaista liigakausista. Neljä tehtyä maalia on ehkä hieman yllättäenkin Mannisen yhden kauden ennätys, ja kokonaistehoissakin ennätystaso on yhden maalin tai syötön päässä. Tehojakin suurempi rooli miehellä on kuitenkin Kettupaitojen hyökkäyspelin rakentajana ja rytmittäjänä.

– Siihen nähden on ollut ihan ok kausi, että on ollut vähän ongelmia polven kanssa. Mutta nyt se tuntuu olevan ihan hyvä, ja olen pystynyt treenaamaan – uskon, että voi tulla ihan hyväkin loppukausi. On se vaan näkynyt peleissä, ettei välillä ole pystynyt kunnolla harjoittelemaan, Manu viestittää.

Mannisen edelle äänestyksessä meni vain Mika Ojala, lauantaina Harjulla vierailevan FC Interin huipputehokasta kautta pelaava laitapelaaja. Lauantaina nähdäänkin huima tutkaparien yhteenotto, kun Kettupaitojen ”Mannisen siskokset”, Manninen ja Virtanen, kohtaavat yhteensä 30 Veikkausliigamaalia tällä kaudella iskeneet Interin Ojalan ja Timo Furuholmin.

– En ole Interin pelejä paljon seurannut, mutta aina jos on teksti-tv:n avannut niin nehän siellä on maaleja tehneet. Toivottavasti pystytään pitämään ne lauantaina piilossa ja Jamppa (Virtanen) iskee pari meille. Sehän se meistä aina kovempi on.

– Tosi tärkeä peli se on, me ei olla voitettu pitkään aikaan. Se alkaa henkisesti rassata, ja me tarvitaan nyt voitto. Inter-pelin jälkeen on vähän breikkiä, joten voitto tulisi hyvään saumaan, Manninen sanoo.