Manninen ja Gruborovics JJK:n keskikentälle

17.11.2010
Manninen ja Gruborovics JJK:n keskikentälle

JJK:n keskikenttä vahvistui kahdella kovan luokan nimellä, kun oma kasvatti Mikko Manninen, 25, ja unkarilaistaustainen Tamás Gruborovics, 26, liittyivät joukkueeseen. TPS:sta siirtyvä Manninen allekirjoitti kolme- ja viimeksi IFK Mariehamnia edustanut Gruborovics kaksivuotisen sopimuksen.

Manninen on keskikentän laidalla viihtyvä taitava ja juonikas pelaaja, joka lähti JJK:sta syksyn 2004 tappiollisten Ykkösen karsintaotteluiden jälkeen Hakaan. Neljän Valkeakoskella vietetyn vuoden jälkeen mies siirtyi TPS:an kaudeksi 2009. Manninen on kuulunut erinomaisena ohittajana ja keskittäjänä viime kaudet pelipaikkansa kiistattomaan eliittiin Veikkausliigassa.

Gruborovics puolestaan on keskikentän keskustassa hyökkäävässä roolissa viihtyvä kookas pelaaja, joka pystyy tekemään maaleja niin päällä kuin kaukolaukauksilla. Mies on osunut maalipuiden väliin joka kerta vierailleessaan JJK:n kotikentällä Veikkausliigassa vastustajan paidassa – tosin maaleja syntyi IFK Mariehamnin paidassa muutenkin runsaasti, kahden kauden aikana peräti 18. Ennen IFK:a Gruborovics edusti Veikkausliigassa KuPS:a ja FC KooTeePeeta. Mies on ollut kirjoilla Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksella jo reilut viisi vuotta.

– Molemmat ovat pallollisena erinomaisia pelaajia, jotka sopivat hyvin siihen tapaan jolla me halutaan jalkapalloa pelata. Tavoitteena on, että pystyttäisiin pitämään palloa aiempaa enemmän eikä tarvitsisi ottaa vastaan niin paljon vastahyökkäyksiä kuin päättyneellä kaudella, päävalmentaja Kari Martonen sanoo.

Niin Manninen ja Gruborovics kuin aiemmin hankitut Babatunde Wusu ja Eero Korte ovat seuran strategian mukaisia vahvistuksia.

– Kaikki tämän syksyn aikana hankitut pelaajat ovat erittäin kovan luokan vahvistuksia, joilla on erittäin kovat näytöt viime vuosilta. Tärkeintä on kuitenkin, että kaikilla ovat parhaat vuodet vielä edessä, Martonen huomauttaa.

– Näillä vahvistuksilla me haluamme samalla osoittaa, ettei mitaleista puhuminen ole pelkkää haihattelua. Koemme olevamme uskolliselle jyväskyläläisyleisölle velkaa sen, että joukkue menestyy ja voittaa myös kotona, toimitusjohtaja Joni Vesalainen puolestaan sanoo.