Manninen: Hyvä jengi kasassa

17.11.2010
Manninen: Hyvä jengi kasassa

Kuuden muualla vietetyn vuoden jälkeen JJK:n paitaan palaava Mikko Manninen on uuden ajanjakson alkamisesta ymmärrettävästi innoissaan.

– Todella hyvillä fiiliksillä olen takaisin kotikaupunkiin palaamassa. Vielä kun on hyvä jengi kasassa, Manu myhäilee.

Joukkueen vahvistumista painavampina syinä paluulle Manninen pitää sosiaalisia tekijöitä, vaikka Eero Kortteen ja Babatunde Wusun siirrot olivatkin tiedossa neuvotteluja käytäessä.

– On lapsi tulossa ihan näinä päivinä perheeseen, joten siksikin on hyvä tulla Jyväskylään. Läheiset ovat siinä lähellä. Toki joukkue on niin hyvä, että uskon että tapellaan ihan siellä kärkipäässä.

JJK:n joukkueessa on Mannisen edellisen Harjulla viettämän kauden miehistöstä jäljellä enää ikoni Tuomas Latikka, joka on myös Mannisen hyvä ystävä. Joukkueen ja seuran tekemisiä mies on kuitenkin seurannut kaiken aikaa tarkasti.

– Tottakai olen JJK:ta seurannut. Isä on käynyt katsomassa säännöllisesti pelejä ja hänen kanssaan on tullut juteltua paljon. On kyselty minkälaista peliä on ollut ja siten olen pysynyt aika hyvin kärryillä. Ja Topin (Latikka) kanssa tietysti oltu yhteydessä.

– Eipä olisi seuran kehitys voinut paljon paremmin mennä sen jälkeen kun minä JJK:sta lähdin, Manninen naurahtaa.

Hän muuttaa perheineen Jyväskylään marraskuun aikana, nykyinen vuokrasopimus Turussa päättyy kuun loppuun. Haussa on ainakin alkuun vuokra-asunto varsinaisen kaupungin alueelta.

– Tullaan ensiksi siihen ja katsellaan sitten jos omaa löytyisi jostakin. Jos katsellaan, Korpilahdelta lähtöisin oleva Manu arvuuttelee.

Manninen on kuulunut viime vuodet Veikkausliigan ehdottomaan eliittiin pelipaikallaan. Miehen halu ja kyky ohittaa vastustaja yksi yhtä vastaan -tilanteissa ovat Suomessa poikkeuksellisia. Vakuuttavista esityksistä huolimatta sopimusta ulkomaille ei ole syntynyt. Kolmivuotinen sopimus JJK:n kanssa saattaisikin viestiä asettumisesta – mutta siitä ei välttämättä ole kysymys. Mannisen urheilullinen kunnianhimo on ennallaan.

– En minä hirveän pitkälle tulevaisuuteen mieti. Vaikka on kolmevuotinen sopimus niin mietitään nyt ensiksi ensi kautta – jos sitäkään vielä. Ajatukset käännetään sinne päin varmaan sitten kun treenit alkavat, Manninen sanoo ja taitaa viitata samalla nurkan takana odottavaan perheenlisäykseen ja sen tuomiin mullistuksiin.

– Mutta jos pelaa tarpeeksi hyvin JJK:ssa ja tulee paikka lähteä ulkomaille, olisin kyllä valmis lähtemään.

JJK