Manninen: ”Altavastaajista suosikeiksi”

28.05.2015

2015-05-02 jjk -haka_0037

Mikko Manninen on ollut eräs JJK:n alkukauden näkyvimmistä hahmoista.

Nyt jo sarjakakkoseksi nousseiden Kettupaitojen alku yskähteli hieman, kun avausottelussa oli tyytyminen pistejakoon Hakan kanssa ja seuraavaksi MP piti täyden pistepotin Mikkelissä – vaikkei JJK pelillisesti alakantissa ollut kummassakaan ottelussa.

– Parempi startti nyt saatiin kuin vuosi sitten, vaikka turhia pistemenetyksiä jälleen tuli kahdessa ekassa pelissä. Mutta eiköhän niitä tule kauden mittaan vähän kaikille, sarjassa tullaan kuitenkin todennäköisesti pelaamaan vielä viime kautta enemmän ristiin, tuumaa Manninen.

– Myös meillä on nyt erilaiset lähtökohdat: viime kaudella lähdettiin altavastaajana moneen otteluun, nyt ollaan vastaavasti suosikkeja monessa ottelussa.

Pienen alkuhapuilun jälkeen viimeisimmistä otteluista on tuloksena ollut kolme perättäistä voittoa. Edellinen niistä tuli lauantaina VIFK:n kustannuksella suvereenin esityksen päätteeksi tylyin 0-4-lukemin ja seuraavaksi vastaan asettuu TPS koti-Harjulla sunnuntaina.

– Ei se kyllä meiltä Vaasassa mitään parasta peliä ollut, eikä tainnut vastustajallekaan paras päivä sattua – se oli meidän onnemme.

– Parantaa pitää ja paljon enemmän saadaan tehdä töitä, jos aiotaan TPS kaataa. Ja totta kai aiotaan, etenkin kun ollaan kotikentällä.

TPS putosi viime kauden päätteeksi Veikkausliigasta Ykköseen ja pelaa JJK:n tavoin vahvasti paikallisella, nuorekkaalla joukkueella – lukeutuen myös nousijasuosikkeihin kuten Kettupaidatkin. Turkulaiset jahtasivat avausvoittoaan neljännelle kierrokselle asti, mutta nyt taskussa ovat voitot MP:sta ja EIF:sta, joten myös TPS on saanut hyvän vireen päälle.

– Kyllä TPS tulee varmasti olemaan vahva joukkue kauden mittaan ja parantaa tuosta, mitä ihan alkukaudesta on nähty.

Veikkausliigassakin vuosikausia laidallaan dominoinut Manninen on Ykkösessä ollut ajoittain täysin pitelemätön vastustajille ja ensimmäisissä viidessä ottelussa onkin syntynyt jo kolme maalia – kun koko viime kaudella niitä syntyi kuusi.

– Kai tuohon alkukauteen omalta osalta on pakko olla tyytyväinen…mutta eipä noita maalimääriä tule itse laskettua. Sitten niiden maalien tuleminen ainakin loppuu, jos alkaa liikaa määriä miettimään, Manninen naurahtaa.

2015-05-13_jjk-eif_0040

B-nuorten valmentaja

Manninen toimii pelaamisen ohella myös JJK:n B-nuorten vastuuvalmentajana. Jo viime vuonna Manu oli mukana myös juniorivalmennuksessa, tuolloin A-nuorten penkin päässä yhdessä Jukka Västisen kanssa. Nyt JJK pelaa B-nuorten Ykköstä C-lohkossa.

– Aikalailla homma on ollut sellaista mitä ajattelinkin, vaikka vastuu on ehkä vähän erilainen kuin aiemmin.

– Alkukausi meni sielläkin huonommin kuin odotin, mutta kaiken aikaa ollaan parannettu.

Mannista itseään valmentava Juha Pasoja ounasteli kauden alla, että valmentajaksi kouluttautuminen on jossain määrin muuttanut pelaajan ajattelutapaa.

– On se kieltämättä avannut silmiä, kun nyt monia asioita osaa katsoa myös valmentajan, ei vain valmennettavan näkökulmasta.

Valmentaja-Mannisen kettulauma kohtaa seuraavaksi SJK:n lauantaina 6.6. Hippoksella. Pelaaja-Manninen sen sijaan on tulessa sunnuntaina entistä seuraansa vastaan, kun hyväkuntoiset JJK ja TPS iskevät yhteen aurinkoisella Harjulla – tervetuloa!

2015-31-05-jjk-tps_www-fimpec