Maanantaina vieraita Porista

24.08.2014

2014-05-17_jjk_fcjazz_0001

JJK lähtee hakemaan kolmatta perättäistä voittoaan, kun FC Jazz saapuu Harjulle maanantaina. Ottelu alkaa tuttuun tapaan kello 18:30.

Kettupaitojen edellisestä tappiosta on ehtinyt vierähtää jo yli kaksi kuukautta – ja tuo on myös edellinen kerta, kun JJK ei ole maalinteossa onnistunut.

Keskikasti KTP:n takana on kuitenkin äärimmäisen tasainen ja yhdeksästä tappiottomasta ottelusta huolimatta JJK on majaillut jo hyvän tovin sarjataulukossa kuudennella sijalla. Putoamistaistelu on kaukana takana – kolmossija sen sijaan vain vaivaisten kahden pisteen päässä. Kettuleirissä tunnelma onkin vapautunut.

– Ei meillä ole mitään jännitettävää, voidaan lähteä rennosti pelaamaan, toteaa Juha Pasoja.

Vastaan asettuvan Jazzin tilanne on tukalampi: porilaiset taistelevat Jipon kanssa tiukasti putoamisviivan tuntumassa paikasta Ykkösessä. JJK voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen Harjulla Antto Hilskan maalilla, Porissa pisteet sen sijaan tasattiin 1-1-lukemin.

– Pojat ovat hyvässä vireessä ja parhaani mukaan yritän jälleen vain huolehtia siitä, että he myös keskittyvät huolella. Ei meidän pitäisi ihmeisiin joutua venymään – mutta voittoon tarvitaan se, ettei anneta keskittymisen herpaantua.

– Jazz on hetki sitten vaihtanut valmentajaa, joten eiköhän siellä joitain uusia juttuja pelaamisessa ole edellisiin kohtaamisiin verrattuna. Pelaajisto on kuitenkin pääosin pysynyt muuttumattomana.

Pasoja on saanut miehistönsä pelaamaan paitsi viihdyttävää, myös tuloksellista jalkapalloa – tästä viimeisimpänä osoituksena nousu tappioasemasta voittoon Ilveksen vieraana edellisellä kierroksella. Voitolla tappiottomien otteluiden putki kasvoi jo yhdeksään.

– Saatiin Tampereelta ihan ansaittu voitto, oltiin kentällä parempi joukkue.

– Pelaajillehan tämä on todella hieno tilanne: itseluottamus on kunnossa ja peli kulkee, nyt voi todella vaan nauttia pelaamisesta!

Pasoja kiittelee joukkueen huimasta vireestä ennen kaikkea pelaajiaan – eikä mahdollinen tilastotappiokaan pelota.

– Sitä osasi odottaa, että jos palat loksahtelevat kohdalleen, on tällä joukkueella mahdollisuudet mihin vain.  Jokainen on työnteollaan täyttänyt paikkansa joukkueessa – ja sitähän menestyminen vaatiikin.

–  Jos tappio on tullakseen niin se tulee, parhaillekin se tilastotappio joskus sattuu. Niinhän sitä sanotaan, että kaikki putket katkeavat aikanaan – mutta ei sitä kannata miettiä.

Janne Korhonen palasi pikkuhuililtaan kokoonpanoon Tampereella ja nyt myös Severi Vielma, Saku Leppänen ja Teemu Vaarakallio ovat toipuneet kolhuistaan pelikuntoon.

JJK - FC Jazz maanantaina 25.8. klo 18:30 Harjun stadionilla