Maalivahtivalmennus jatkossakin Korhosen varmoissa käsissä

15.01.2017

2016-10-22_jjk-acoulu_0048

Viime kauden tapaan Janne Korhonen vastaa edustusjoukkueen, reservijoukkue Villikettujen, A-nuorten ja B-nuorten maalivahtivalmennuksesta.

Edustusjoukkueen viime kausi oli nappisuoritus, joka päättyi tavoitteeseen eli nousuun Veikkausliigaan.

– Saatiin mitä lähdettiin hakemaan! Hieno päätös kaudelle, että päästiin yhdessä joukkueena juhlimaan ja nauttimaan noususta. Totta kai sarjan voittaminen on aina hienoa, ei niitä nyt liikaa ole tullut voitettua, Korhonen tuumaa.

Pelaajana Veikkausliigassa kaudella 1999 debytoineella Korhosella on edessään nyt ensimmäinen liigakausi valmentajan roolissa, sillä JJK:n edellisellä liigakaudella maalivahteja valmensi vielä Jori Särkkä. Maalivahtien arkea nousu ei kuitenkaan mullista.

– Ei ainakaan vielä osaa sanoa että sarjaportaan vaihtuminen vaikuttaisi sinällään omaan käytännön arkitekemiseen. Mahdollisimman hyvin ja laadukkaasti sitä pyrkii kuitenkin hommat hoitamaan joka tapauksessa.

– Tietenkin edessä kiireisempi kesä nyt, kun pelejä on aiempaa enemmän.

Edustusjoukkueen valmennusryhmän muodostavat päävalmentaja Juha Pasoja, fysiikkavalmentaja Antti Luhta sekä maalivahtivalmentajana ja Pasojan apuvalmentajana toimiva Korhonen. Valmentajien lisäksi Jannen isä, Tapani Korhonen jatkaa joukkueenjohtajana monien edellisvuosien tapaan ja Oskari Ervasti puolestaan lääkärinä.

– Meidän tiimi toimii hyvin, mutta melko pienellä porukallahan tätä tehdään jos moniin muihin joukkueisiin vertaa. Mielestäni saadaan kuitenkin hyvin ulosmitattua hyöty tästä meidän tiiviistä ryhmästä.

2016-10-22_jjk-acoulu_0086

Isä ja poika suurella kettusydämellä.

Korhonen on viimeiset kolme kautta ollut mukana valmennuspuolella, mutta Korhonen ja Pasoja ehtivät myös pelata yhdessä useamman kauden.

– Paso on melko samanlainen valmentajana kuin oli pelaajanakin: sopivalla tavalla rehellinen, jämpti ja vaativa. Palaute tuli pelaajana kentällä välillä melko suoraan ja niin se tulee nyt valmentajanakin – ja niin sen pitääkin tulla. Paso ei kuvia kumartele, Korhonen tuumaa.

Korhonen itse toimii myös poikansa joukkueen eli JJK:n 03-ikäluokkajoukkueen valmentajana – valmentajakoulutusta käyvälle Korhoselle siis karttuu kokemusta luotsattavista melko laajalla ikäskaalalla.

– Vanhemmillekin pelaajille pyritään tietenkin opettamaan uutta, mutta kyllähän noiden nuorempien valmennus on vielä erilailla asioiden opettamista. Saa itsekin pohtia eri tavalla sitä, miten saa pojat parhaiten oppimaan uutta – samalla oppii itsekin kaiken aikaa paljon.

JJK sai juuri uuden nimen maalivahtiosastolleen, kun Jere Pyhäranta liittyi Kettupaitoihin Teppo Marttisen pariksi kaksivuotisella sopimuksella. Korhosen valmennettaviin myös nousi ikäluokkien vaihtumisen myötä uusi veskakolmikko B-nuoriin.

– Tilanne on oikeastaan aika samanlainen kuin talvella vuosi sitten: edustusjoukkueessa on hyvä maalivahtikaksikko ja nuorissa kasvamassa lisää. Mielenkiintoista lähteä taas tekemään töitä niin tuttujen kuin uusienkin pelaajien kanssa!

20160810_JJK-Haka-110