Maaliton tasapeli RFA:n kanssa

19.09.2021

Maaleja ei nähty, kun JJK isännöi RFA:ta lauantai-iltapäivällä aurinkoisella Harjulla. JJK sai luotua vieraiden päätyyn vahvoja hallintajaksoja etenkin toisella puoliajalla, mutta viimeistelystä uupui tällä kertaa tarvittava terävyys ja tyytyminen oli 0-0-tasapeliin.

JJK aloitti hyvin ja jo toisella minuutilla Jonne Porkka toimitti palloa maalille, johon oli noussut nyt ensimmäistä kertaa avauksessa ollut vuonna 2003 syntynyt Matias Sydänmaa. Sydänmaa ei kuitenkaan saanut osumaa palloon ja näin vieraat selvisivät.

Ensimmäisen vartin aikana myös Tuomas Koppelomäki oli hätyyttelemässä RFA:n maalia muutamaankin otteeseen. Tino Korhonen vieraiden maalinsuulla kuitenkin torjui. Myös Porkka kokeili laukoa 18.minuutilla, mutta matala kuti meni tolppaa hipoen ohi maalin.

Yksi avauspuoliajan parhaista paikoista nähtiin puolen tunnin kohdalla. Avauskokoonpanossa nähtiin jälleen yksi debytantti, kun vuonna 2003 syntynyt Niklas Nevala teki ensiesiintymisensä Miesten Kakkosessa – ja oli tehdä heti debyytissään myös maalin, kun Sydänmaa keskitti ja Nevalan pusku oli painumassa aivan yläriman alle. Korhonen sai kuitenkin hanskansa väliin ja nosti pallon riman yli kulmapotkuksi.

17-vuotias kettukasvatti Niklas Nevala teki debyyttinsä edustusjoukkueessa

37.minuutilla puolestaan Eeli Liukkonen pääsi laukomaan Ville Kirvesojan syötöstä, mutta laukaus blokattiin kulmapotkuksi. Kulmapotkuja JJK saikin ottelun aikana melkoisen tukun. Ensimmäisellä jaksolla Tatu Hoffrenin pää löytyikin niistä muutamaan otteeseen, mutta kettutoppari ei onnistunut toimittamaan palloa maaliin. Avausjakson loppu oli JJK:n hallintaa, mutta RFA:n puolustus sai pidettyä isäntänsä kuitenkin pois kaikkein vaarallisimmilta maalipaikoilta.

Toisella jaksolla kotijoukkue myös jatkoi siitä, mihin ensimmäisellä oli jäänyt ja etenkin ensimmäinen vajaa vartti oli melkoista vyörytystä vieraiden maalilla. 48.minuutilla Jimi Saarikko toi pallon maalille ja pallo päätyi lopulta Kirvesojalle, joka laukoi matalan, tulisen kaukolaukauksen. Kuti suuntautui sen verran päin Korhosta, että tällä ei ollut vaikeuksia poimia sitä. Hetken päästä Kirvesoja puolestaan syötti Sydänmaalle, joka pyöräytti itsensä vapaaksi puolustukselta ja laukoi kohti takayläkulmaa – pallo leijaili kuitenkin hieman ohi maalin.

52.minuutilla Hoffrenille avautui kulmapotkusta paikka kokeilla tällä kertaa laukoen, kun Eduard Ciriaco jatkoi kulmapotkun etualueelta pallon päällään toppariparilleen. Hoffrenin kuti viuhui kuitenkin yli. Seuraavaksi Porkka kokeili Korhosen torjuntavalmiutta napakalla, matalalla laukauksella, jonka RFA-vahti venytti tolpan juurelta kulmapotkuksi.

Myös RFA pääsi muutamaan otteeseen hätyyttelemään JJK-maalia. Kettupuolustus ja Aati Riihimäki sen viimeisenä lukkona pelasivat kuitenkin hyvin, eikä sen suurempaa hätää JJK-maalilla ollut. JJK puolestaan sai vyörytettyä hyökkäyksiä vieraidensa päätyyn, mutta viimeistely jätti parantamisen varaa ja mies toisensa jälkeen laukoi yli tai ohi maalin. RFA myös puolusti uhrautuvasti katkoen ja blokaten monia lupaavia tilanteita.

Paluuta täyteen pelikuntoon tekevä Aleksis Lehtonen pelasi viimeisen puoli tuntisen

60.minuutilla JJK teki tuplavaihdon, kun Niklas Kauppinen ja Aleksis Lehtonen tulivat kentälle Liukkosen ja Nevalan tilalle. Kauppinen oli niitata maalin miltei heti kentälle tultuaan, mutta puolustus ennätti viime hetkellä häiritsemään. Kymmenisen minuutin kuluttua Kauppinen puolestaan alusti ja Lehtonen pääsi kokeilemaan maalintekoa, mutta veto suuntautui ohi maalin.

84.minuutilla Ciriaco keskitti kohti vaihtomies Maxime Nzezaa, joka pääsikin puskemaan – Korhonen oli kuitenkin tullut maaliltaan vastaan ahdistamaan niin, että puski jäi heppoiseksi ja pallo karkasi korkeuksiin. Siitä parin minuutin päästä nähtiin Mikko Manniselta komea soolo, joka näytti jo johtavan vapauttavaan maaliin, mutta viimeistelyssä oli konkarillakin parantamisen varaa ja pallo painui ohi takayläkulman.

Vielä lisäajalla Kauppinen pääsi vetopaikkaan Lehtosen syötöstä, mutta sekin veto viuhui ohi maalin. Ottelun viimeisenä tapahtumana RFA sai vielä vaarallisesta paikasta vapaapotkun, mutta se kilpistyi suoraan muuriin.

Vaikka voittoa ei saatu, venyi JJK:n tappioton putki kotikentällä jo yhdeksään otteluun ja oma maali pysyi jälleen puhtaana. JJK on voittanut kauden kotiotteluistaan kuusi ja kolme on päättynyt tasapeliin.
Uusintaottelu on luvassa viikon päästä lauantaina, kun vuorostaan JJK matkaa Rovaniemelle RFA:n vieraaksi. Seuraava kotiottelu puolestaan on tiistaina 5.10., kun Harjulle vieraaksi saapuu OTP.

Joukkueen yllä nähdyt SPR:n vapaaehtoisten keräysliivit muistuttivat Nälkäpäivä-keräyksen alkamisesta

Kaudet lähenevät loppuaan – JJK:n sairastuvalla tungosta

Kettupaidat pelaavat erinomaisen Kakkosen kauden lisäksi mitalisijoista myös B-nuorten SM-sarjassa, missä voittoputkessa porskuttava joukkue nappasikin sunnuntaina jälleen komean 5-1-voiton rakkaasta vihollisesta KuPS:sta Veikko Janhusen, Benjamin Montosen, Dani Nurmen, Arttu Leivosen sekä Lauri Rutasen maaleilla. Kolmosessa pelaava kakkosmiehistö JJK/2 kävi sen sijaan hakemassa vieraspisteet Joensuusta Hugo Koivulan ja Olli Eskelisen osumilla maalein 0-2.

Kuluva syksy on kuitenkin kurittanut JJK:n miehistöä kovalla kädellä ja sairastuvalla alkaa olla jo tungosta, eikä helpotusta ole valitettavasti näkyvissä ihan lähiviikkoina. Kettupaitojen toppariosastoa tälle kaudelle vahvistamaan saapunut Antti Åke on sivussa loppukauden jalkapöydän vamman vuoksi ja myöskään olkapäävammaansa kuntouttavaa Vertti Lepoa ei todennäköisesti enää kentällä tänä syksynä nähdä. Kolmosen paikallisottelussa viime viikolla loukkaantuneet Joel Pasanen ja Jaakko Björn ovat niin ikään molemmat sivussa loppukauden reisilihasvamman vuoksi. Selkävaivojensa kanssa koko vuoden taistelleen kettukapteeni Robin Saastamoisen kivut eivät yrityksistä huolimatta ole helpottaneet, joten hyökkääjä joutuu nyt keskittymään kuntouttamaan itseään täyteen iskuun ensi kaudeksi.

JJK - RFA 0-0 (0-0)

-

JJK:n avauskokoonpano: Aati Riihimäki, Jimi Saarikko, Eduard Ciriaco, Tatu Hoffren, Jonne Porkka, Mikko Manninen, Ville Kirvesoja, Eeli Liukkonen (60' Lehtonen), Niklas Nevala (60' Kauppinen), Tuomas Koppelomäki, Matias Sydänmaa (78' Nzeza).

Vaihdossa: Joni Heikkinen (mv), Teemu Korhonen, Tuomas Koivisto, Lauri Paananen, Niklas Kauppinen (60'), Maxime Nzeza (78'), Aleksis Lehtonen (60')