Lisää tärkeitä palasia joukkueeseen: Aatu Manninen, Vertti Lepo ja Matti Artimo sopimuksiin

20.03.2019

JJK saa keskikentälle erittäin kovat kiinnitykset, kun Veikkausliigaa ja Ykköstä kettupaidassa pelannut Aatu Manninen sekä Ykkösessä viime kaudella debytoinut lupaava Vertti Lepo jatkavat seurassa. Ensimmäistä kertaa edustusjoukkueeseen nouseva 17-vuotias maalivahti Matti Artimo on niinikään tärkeä lisäys Kettupaitaan tulevalle kaudelle.   

Aatu Manninen, 22, jatkaa JJK:ssa myös tulevalla kaudella. Vuonna 2017 Veikkausliigassa 13 ottelua ja Ykkösessä viime kaudella joukkueen runkomiehistössä 24 ottelua pelannut taitava keskikenttäpelaaja tuo pallovarmuutta ja pelikokemusta kettujen keskikentälle.

Koko uransa JJK:ssa pelannut Manninen ei pelkää kaksinkamppailuja ja on pyrkinyt nuoresta asti ottamaan kentällä johtavaa roolia sekä ohjaamaan muita eli osallistumaan peliin muutenkin kuin pallollisena. Vuonna 1996 syntynyt pelaaja kuuluu nuoresta iästään huolimatta joukkueen konkareihin ja päävalmentaja Basam Elfadl uskoo Mannisen olevan joukkueen kantavia voimia ensi kaudella.

– Aatu on joukkueen johtavia pelaajia ja hän näyttää omalla tekemisellään ja sitoutumisellaan esimerkkiä joukkueen nuoremmille pelaajille. Kentällä kokemus näkyy ja Aatulta voi odottaa paljon tulevalla kaudella. On hienoa, että hän on päättänyt jäädä jatkamaan meidän kanssa tässä uudessa projektissa.

Aatu Manninen viilettää Harjun Stadionilla IFK Mariehamnia vastaan pelatussa voitokkaassa Veikkausliiga-ottelussa syksyllä 2017

Nuorten maajoukkuerinkiin kuuluva 18-vuotias keskikenttämies Vertti Lepo on niinikään äärimmäisen kova nimi kettujen keskikentälle Kolmoseen. Vuonna 2015 paikallisseura Komeetoista Kettupaitaan siirtynyt nuori lupaus nousi viime kaudella JJK:n edustusjoukkueeseen ja pääsi hakemaan tuntumaa niin Suomen Cupista kuin myös Ykkösestä, mutta loukkaantumiset sotkivat ikävästi kautta kesällä. Reservijoukkue Villikettujen mukana on puolestaan vyölle kertynyt 16 ottelua Kakkosessa kaudella 2017  ja Kolmosen debyyttikin tapahtui jo 15-vuotiaana, joten kokemusta miesten peleistä on nuorukaisella jo mukavasti. Lepo onkin parin viime vuoden aikana noussut myös eräänlaiseksi johtohahmoksi joukkueessaan.

– Vertti on pelaaja, jolla on käsissään todella laaja työkalupakki. Häneltä löytyy taitoa, syöttövalikoimaa, kaksinkamppailukovuutta, tulinen laukaus sekä luovuutta näyttäviin suorituksiin. Vertti muodostaa Aatun kanssa keskikentälle joukkueen dynamon, jonka myllyyn moni vastustajan peluri tulee menettämään suuntavaistonsa, kommentoi päävalmentaja Elfadl.

Vuonna 2001 syntynyt maalivahti Matti Artimo on sen sijaan vielä uransa alkutaipaleella ja nouseekin nyt ensimmäistä kertaa edustusjoukkueeseen pelattuaan viime kaudella B-nuorten pelejä. Kettukasvatti Artimolla on tulevalla kaudella edessään ensimmäiset pelit miesten sarjoissa ja Elfadl uskoo nuoren pelaajan olevan valmis aikuisten peleihin.

– Matti on hyvä lähitorjuja ja kehittynyt viime vuosina hurjasti. Nousu edustuksen mukaan on iso askel nuorten peleistä, mutta Matti on osoittanut olevansa valmis kantamaan sen mukana tuoman vastuun.

 

Vertti Lepo nousi avauskokoonpanoon Ykkösessä ensimmäistä kertaa AC Kajaania vastaan Harjulla lokakuussa 2018