Linjala ottaa TPS-haasteen innolla vastaan

27.09.2011

14 Mainio Linjala

JJK-kärki Lasse Linjalalla on näytön paikka. Koko talvi- ja alkukauden sitkeän rasitusvamman takia menettänyt Linjala on jäänyt liigassa varsin vähille minuuteille, mutta saa Babatunde Wusun pelikiellon ja Mikko Hyyrysen loukkaantumisen myötä näyttöpaikan kovimmassa mahdollisessa raossa, kun TPS ja JJK vääntävät huipputärkeässä mitalitaistelussa keskiviikkona.

– Vähän tietysti harmittaa, että näyttöpaikka tulee tätä kautta. Mutta kyllä mä innolla odotan peliä. Varmasti tulee hyvä matsi, ja panoksethan on tässä vaiheessa kautta jo aika kovat, Linjala sanoo.

Lahjana näyttöpaikka ei taustoista huolimatta tule, sillä Linjala on tehnyt rajusti töitä läpi kesän ja on hyvässä kunnossa. Päävalmentaja Kari Martosen mukaan peliaika on jäänyt vähiin siitä yksinkertaisesta syystä, että vastuuta saaneet hyökkääjät ovat pelanneet niin hyvin. Linjalan treeni-isku on vakuuttanut päävalmentajan.

– Nojoo, onhan ne ihan hyvin menneet, mutta se on ihan eri asia onnistua pelissä kuin treeneissä, Linjala itse toppuuttelee.

– Olen ollut viimeksi avauksessa viime syksynä karsintapelissä Viikkareita vastaan, joten siitä on aikaa. Voi olla totuttelemista alkuun. Mutta kyllä mä futista osaan pelata, joten eiköhän se sieltä selkärangasta tule. Muuten olen parhaassa kunnossa mitä ikinä, pelejä vain ei ole alla.

Keskiviikkona pelataan koko mitalitaistelun kannalta erittäin isoista asioista. JJK:n voittaessa ero neljänteen sijaan kasvaisi kuuteen pisteeseen ja Kettupaidat nousisivat Interin kanssa tasoihin, kun taas päinvastaisessa tapauksessa TPS nousisi jyväskyläläisten rinnalle ja himmeämmistä mitaleista taistelisi tasapäisesti kolme joukkuetta.

– Veikkaan, että pelin alku on aika varovaista, kun kumpikaan ei halua antaa ensimmäistä maalia vastustajalle. Mutta molemmille tulee ihan varmasti tilaisuuksia voittaa ottelu, ratkaisu on siinä kumpi hyödyntää omat paikkansa, Linjala sanoo.

TPS-JJK Turun Kupittaalla keskiviikkona kello 18.30.