Liigacupin alkulohko puolivälissä: ”kotiottelut” käyntiin tiistaina Lahdessa

03.02.2013

jjk-mifk_erzin_tuuletusLiigacupin Lohko 1 on nyt puolessa välissä ja niinpä kaikki joukkueet ovat kohdanneet toisensa kertaalleen. Kolmen tiukan ja tasaväkisen ottelun jälkeen JJK:n pistepussi on karttunut neljällä pisteellä, kun ensimmäisestä pelistä FC Lahtea vastaan tuloksena oli maaliton tasapeli, TPS:lle kärsittiin niukka 1-0-vierastappio ja jälkimmäiseltä Turunreissulta tuomisina puolestaan oli Eero Markkasen hattutempun turvin kauden avausvoitto FC Interistä lukemin 2-3.

 

Nyt edessä ovat JJK:n nimelliset kotiottelut, joista olosuhteiden pakosta vain viimeinen (JJK – FC Inter 6.3.) päästään pelaamaan Jyväskylässä. Sunnuntaina varmistui, että ensimmäinen evakko-ottelu FC Lahtea vastaan pelataan tiistaina 5.2. kello 16:30 alkaen Lahdessa samalla Kisapuiston tekonurmella, jolla kevään urakka tammikuun puolivälissä alkoi. Seuraavan kerran Kettupaidat ovat tulessa jo perjantaina 8.2., kun ”kotiottelut” jatkuvat Seinäjoen Wallsport Areenalla TPS:aa vastaan. Ottelu pelataan jo kello 12:30 alkaen.

 

Kun kaikilla joukkueilla on kolme ottelua pelattuna, on JJK lohkossaan nyt kolmantena neljällä pisteellään. Edellä ovat TPS ja FC Lahti, joilla molemmilla on viisi pistettä ja perää pitä FC Inter yhdellä tasapelipisteellään. Alkulohkojen kaksi parasta joukkuetta ja kaksi parasta lohkokolmosta jatkavat matkaansa Liigacupissa 9.3. pelattaviin puolivälieriin. Pudonneiden neljän joukkueen osalta Suomen cup alkaa jo neljänneltä kierrokselta (pelataan 12.3.-28.3.), kun pidemmälle päässeet tulevat mukaan viidennellä (29.3.-17.4.) tai kuudennella (25.4.) kierroksella.

 

 

 

Tasaista ja vähämaalista?

 

Tiistainen vastustaja FC Lahti on pelannut maalittoman tasapelin JJK:n lisäksi myös TPS:n kanssa ja Kettupaitojen tavoin haki vierasvoiton FC Interistä. Lahtelaisten toistaiseksi vuoden ainoasta maalista Interin verkkoon vastasi nuori Olli Tynkkynen, JJK:n maalihaina puolestaan on kunnostautunut kaikki kolme osumaa iskenyt Markkanen. JJK:n Inter-voittoa lukuunottamatta kummankaan otteluissa ei toistaiseksi ole maalijuhlia vietetty, joten tiistaina voitaneenkin odottaa jälleen tasaista ja vähämaalista taistoa.

 

Kuhnurit vahvistuivat viime kuussa aivan Liigacupin kynnyksellä kovalla nimellä, kun pitkään Interin runkomiehiin kuulunut Joni Kauko liittyi lahtelaisten riveihin. Lahti on saamassa kovan vahvistuksen myös sairastuvaltaan, kun toukokuussa polvensa loukanneen Tommi Karin kuntoutuminen on edennyt odotetusti ja ex-Kettupaita saatetaankin nähdä kentällä jo tiistaina.

 

JJK:n Liigacup-miehistö on säästynyt loukkaantumisilta, joten Kari Martosella on hyvin vaihtoehtoja käytettävissään. Tiistaina kokoonpanosta tosin puuttuvat toppari Samu Nieminen ja keskikenttämies Santeri Ahola, jotka leireilevät alle 21-vuotiaiden maajoukkueen mukana Eerikkilässä.

 

 

 

JJK – FC Lahti, tiistaina 5.2. kello 16:30, Kisapuisto, Lahti

JJK – TPS, perjantaina 8.2. kello12:30, Wallsport Areena, Seinäjoki

 

 

 

lc_fclahti-jjk_kisapuisto_2013-01-16

    Edellinen kohtaaminen Kisapuistossa pelattiin varsin talvisen raikkaissa olosuhteissa.