Liigacup: JJK kohtaa Seinäjoella VPS:n

11.02.2012

JJK kohtaa tänään toisessa Liigacupin ottelussaan vaasalaisen VPS:n. Jyväskylän talvikauden kenttäolosuhteiden takia kettupaidat pelaavat tämänkin kotiottelunsa Seinäjoen Wallsport Areenalla meneillään olevan KOMIA III-turnauksen yhteydessä. Ottelu alkaa kello 16.30, KOMIA:n päivän toisen ottelun, kello 13.45 pelattavan HJK-Djurgårdens IF-kamppailun jälkeen.

 

Niin JJK:lla kuin VPS:llakin on takanaan Liigacupin kolmoslohkossa yksi ottelu. JJK pelasi Seinäjoella 1-1-tasurin KUPS:aa vastaan, VPS taas hävisi FF Jarolle niukasti 0-1 Pietarsaaressa.

 

Kettupaitojen päävalmentaja Kari Martonen odottaa iltapäivältä tiukkaa ottelua. VPS on tehnyt talven aikana satsauksia niin valmennus- kuin pelaajapuolellekin ja hankki valmentajakseen kovan nimen, kun Valkeakosken Hakasta ja maajoukkueesta tuttu Olli ”Oka” Huttunen siirtyi viime syksynä vaasalaisten päävalmentajaksi. Huttunen on myös Martoselle tuttu mies Hakasta, jossa Martsi toimi Huttusen apuvalmentajana usean vuoden ajan.

 

– Heillä on uusi valmentaja ja varmasti Oka on ehtinyt jo tuoda vaikutuksensa treenaamiseen – ja varmasti Okan kädenjälki näkyy jo vaasalaisten pelissäkin, Martsi arvioi.

 

Huttusen lisäks VPS on tehnyt panostuksia myös pelaajistoon, kun rinkiin on liittynyt Jarno Parikan ja Cheyne Fowlerin kaltaisia kovia pelimiehiä.

 

– Myös joukkue on VPS:lla laadukas ja tiedossa onkin varmasti kova ottelu. Uskon, että luvassa on tiukkaa vääntöä ja tiukkaa pelaamista, Martonen sanoo.

 

– Meidän on pystyttävä pelaamaan ehjä, kokonainen ottelu – ei riitä, että pelin sisällä on hyviä hetkiä, vaan taso on pystyttävä pitämään yllä koko ajan, Martonen linjaa tavoitteita.

 

JJK on keskellä pienimuotoista otteluputkea, kun kettupaidat pelasivat torstaina voitokkaan KOMIA-turnauksen ottelun FC Floraa vastaan ja ensi viikolla on Liigacupissa vastassa FF Jaro keskiviikona ja KuPS lauantaina.

 

– Meillä on tässä aika kova treeniputki takana ja nyt hetki keskitytään enemmän peleihin, kun parin viikon sisään tulee neljä ottelua. Tämä on hyvää harjoitusta kesää ajatellen, silloinkin tulee näitä vähän tiiviimmän pelitahdin pätkiä, Martsi päättää.

 

Lukuunottamatta alavatsaansa potevaa Tuomas Latikkaa pääsee JJK otteluun hyvistä lähtökohdista. VPS:lta poissa ovat pitkäaikaispotilaat Tony Björk ja Janne Henriksson, lisäksi tänään sivussa ovat Ville Koskimaa ja Mixu Paatelaisen maajoukkueryhmän mukana KOMIA-turnauksessa oleva Sebastian Strandvall.

 

 

JJK – VPS, lauantai 11.2.2012 kello 16.30, Wallsport Areena, Seinäjoki