Liigacup: JJK-FF Jaro – kauden ensimmäinen kotiottelu!

07.03.2012

Pitkä talvinen odotus on viimeinkin ohitse, kevätaurinko kutittelee jo poskipäitä ja kauan kaivattu kauden ensimmäinen kotiottelu on kynnyksellä: JJK kohtaa kello 16.00 Vehkalammen tekonurmikentällä pietarsaarelaisen FF Jaron. Ottelu on JJK:n osalta kauden 2012 Liigacupin alkulohkon toiseksi viimeinen ottelu – viimeinen koitos on tulevana lauantaina Vaasassa VPS:n vieraana, joten nyt on jyväskyläläisyleisölle tarjolla mahdollisuus nähdä kentällä Kettupaidoissa niin vanhat tutut kuin uudet tulokkaatkin.

 

JJK pelaa Liigacupin lohkossa 3, jossa päivän vastustajan lisäksi pelaavat KuPS ja VPS. Lohko on varsin tasainen, sillä viimeisenä tällä hetkellä olevan JJK:n ja lohkoa johtavan Jaron välillä on vain kolmen pisteen ero, kun kaksi ottelua on pelaamatta. Jatkoon pääsevät jokaisen lohkon kaksi parasta joukkuetta sekä kaksi parasta lohkokolmosta.

 

 

Särkkä: Vihdoin kotiottelu!”

 

– Lähtökohta on tietenkin se, että on hienoa päästä vihdoin pelaamaan ensimmäinen todellinen kotiottelu – reissupelejä ehti jo olla ihan tarpeeksi! Päästään viimeinkin pelaamaan omien kannattajien edessä, tunnelmoi JJK:n valmentaja Jori Särkkä.

 

– Olosuhteet ovatkin nyt mainiot: pelin ajaksi on luvattu hyvää säätä ja kenttä on Vehkalammella loistavassa kunnossa. Varmasti joukkueessakin on innostunut tunnelma.

 

JJK:lla on neljästä pelaamastaan Liigacup-ottelusta tilillään tasapeli, kaksi tappiota ja viimeisimpänä hieno 3-1-voitto Kuopiosta.

 

– Kuopiossa on todella hyvät halliolosuhteet, siellä päästiin jo isolle kentälle pelaamaan ja peli-ilmeemme olikin parempi kuin aikaisemmissa otteluissa. Sen säilyttäminen onkin yksi tämän päivän teemoista: pyrimme positiiviseen, yhtenäiseen joukkuepelaamiseen, paaluttaa Särkkä.

 

– Puolustussuuntaan pitää olla tiivis ja jämäkkä ote – se luo perustan hyökkäyspelaamiselle. Jos vain saadaan koko joukkueen puolustus pidettyä yhtenäisenä, on meillä hyvät mahdollisuudet pärjätä.

 

Vastaan asettuvan, Alexei Eremenkon valmentaman FF Jaron pelissä on samoja elementtejä kuin Kettupaitojenkin: molemmat pyrkivät pelaamaan aktiivista peliä. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi JJK:n tiukasta loppukiristä huolimatta pietarsaarelaisten 3-2-voittoon.

 

– Se ottelu osoitti muutamia selkeitä kehityskohteita meidän pelissä – KuPS:aa vastaan oltiin saatu niihin selkeää parannusta. Jaro on kuitenkin aina haastava vastus, joka pyrkii aktiivisesti pelaamaan. Varmasti luvassa on katsojillekin kiinnostava ottelu, Särkkä lupailee.

 

 

TM