Liigacup: Alkulohkon viimeinen ottelu Vaasassa

10.03.2012

JJK:lla on lauantai-iltapäivällä edessään kauden 2012 Liigacupin alkulohkon viimeinen ottelu, kun kettulauma matkaa Vaasaan VPS:n vieraaksi. Selviytyäkseen jatkopeleihin tasaisesta lohkostaan tarvitsee JJK voiton VPS-ottelusta ja lisäksi suotuisia tuloksia lohkon muista otteluista.

 

Joukkueiden kauden aiemmassa, Komia-turnauksen yhteydessä pelatussa Liigacup-kohtaamisessa VPS oli lopulta parempi maalein 2-4.

 

– Kyllähän tässä sellaista revanssihenkeä on, toteaa valmentaja Jori Särkkä.

 

– Varmasti jokaista kaivelee edellisen kohtaamisen tulos ja nyt lähdetään peliin kasvojenpesu mielessä. Varsinaisesti emme edellisessä VPS-pelissä kokonaisuudessaan joukkueena pelanneet huonosti, VPS pääsi rokottamaan lähinnä yksilövirheistä, Särkkä kertaa Seinäjoella pelattua ottelua, jossa vierasjoukkueena pelanneelle VPS:lle vihellettiin parikin rangaistuspotkua.

 

Tuttuun tapaansa JJK keskittyy oman pelinsä kehittämiseen ja etenkin panostamaan niihin seikkoihin, jotka edellisten otteluiden perusteella vaikuttavat kaipaavan eniten kehittämistä. Särkkä peräänkuuluttaa etenkin paremman peli-ilmeen ja hyökkäyspään vaarallisuuden perään.

 

– Peli-ilmeemme on parannuttava edellisestä ottelustamme Jaroa vastaan. Kahdessa edellisessä ottelussa pelissämme on tapahtunut selvää kehitystä puolustussuuntaan – tiivis ja yhtenäinen joukkuepuolustus luo mahdollisuudet hyökkäyspelaamiselle. Tänään pyrimme säilyttämään jämäkän otteen puolustussuuntaan ja etenkin saamaan lisää tehokkuutta ja vaarallisuutta hyökkäyspäässä.

 

VPS:n peräsimeen täksi kaudeksi tulleen Olli Huttusen kädenjälki näkyy jo vaasalaisjoukkueessa ja Särkkä odottaa kotijoukkueen tulevan tiukasti iholle.

 

– Tiedämme, miten VPS pelaa: he varmasti prässäävät kovaa ja pyrkivät viemään meiltä tilan ja ajan pois. Siinä mielessä tämä on meille oikein hyvä ottelu pelimme kehittämistä ajatellen, että joudumme paineen alla pelaamaan omaa aktiivista syöttöpeliämme.

 

– Olosuhteet ovat Vaasassa kunnossa, joten ne eivät ainakaan ole esteenä hyvälle pelille, Särkkä toteaa lopuksi.

 

 

VPS – JJK, 10.3.2012 klo 14.30, Botniahalli, Vaasa

 

 

TM